REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laikinoji Kirgizijos vyriausybė paskelbė ultimatumą prezidentui

Laikinoji Kirgizijos vyriausybė paskelbė ultimatumą prezidentui Kurmanbekui Bakijevui, kad šis antradienį atvyktų į sostinę Biškeką, nes priešingu atveju jam bus išduotas arešto orderis. Be to, kaip skelbiama, jau panaikinta prezidento teisinė neliečiamybė.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes iki šiandien jo laukėmę, tačiau jis rengia mitingą Džalal-Abade“ - skundėsi laikinasis vicepremjeras Azimbekas Beknazarovas ir pagrasino, kad K. Bakijevas netrukus gali būti sulaikytas. A. Beknazarovo teigimu, K. Bakijevui jau yra iškelta baudžiamoji byla. Tiesa, kuriuo straipsniu remiantis iškelta ši byla, laikinasis vicepremjeras nekomentavo.

REKLAMA

Antradienio ryte prezidentas K. Bakijevas Džalal-Abade surengė mitingą, į kurį susirinko apie 3 tūkst. jo rėmėjų.

Priminsime, kad anksčiau valdžią užėmę opozicionieriai žadėjo teisinę neliečiamybę K. Bakijevui. Tačiau ši neliečiamybė buvo siūloma tik su sąlyga, kad prezidentas nemėgins destabilizuoti padėties šalyje.

Netrukus po to K. Bakijevas surinko savo šalininkus ir jiems pareiškė, kad laikinoji vyriausybė, kuriai vadovauja Roza Otunbajeva, yra neteisėta. Laikinosios vyriausybės narius jis išvadino banditais ir žudikais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų