REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Vilniaus arkikatedroje bazilikoje gedulingas Šv. Mišias už žuvusį Lenkijos Prezidentą Lechą Kačynskį (Lech Kaczynski) ir kitus žuvusiuosius per aviakatastrofą netoli Smolensko bandė sutrikdyti jaunas vyras.

REKLAMA
REKLAMA


Incidentas įvyko po Vilniaus arkivyskupo metropolito Audriaus Juozo Bačkio pamokslo. Jaunas vyras išbėgo prie altoriaus ir bandė kažką rėkti.

REKLAMA


„Brangieji mano broliai ir seserys susirinkome, kad Dievas palaimintų žuvusiuosius, bet iš tikrųjų...“,- suriko jaunas vyras.


Greičiausiai nestabilios psichikos išsišokėlį nuo altoriaus nustūmė vienas iš Mišiose dalyvavusių kunigų. Vėliau dvasininkui į pagalbą atskubėjo Vadovybės apsaugos departamento darbuotojai.


Vyras buvo pristatytas policijai. Anot žiniasklaidos, nustatyta, kad mišias sutrikdė 27- erių metų, nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis vyras. Jis buvo blaivus, tačiau pareigūnai abejoja dėl pastarojo psichikos būklės.

REKLAMA
REKLAMA


Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnai vyrui surašė Administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl nedidelio chuliganizmo.  



A.J. Bačkis: tikėjimas Amžinuoju gyvenimu apraudančius savo mirusius artimuosius

Dievo gailestingumo šventės išvakarėse Vilniaus arkikatedroje bazilikoje aukotose Šv. Mišiose pagerbtas pasaulį sukrėtęs žuvusio Lenkijos elito atminimas.

„Tikėjimas Amžinuoju gyvenimu teguodžia visus tuos, kurie neteko savo artimųjų, žuvusių aviakatastrofoje prie Smolensko“, - Šv. Mišiose sakė Vilniaus arkivyskupas metropolitas Audrys Juozas Bačkis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio pavakarę pagrindinėje šalies šventovėje buvo aukojamos Šv. Mišios už žuvusius aviakatastrofoje prie Smolensko. Jose dalyvavo aukščiausi šalies pareigūnai - Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, Premjeras Andrius Kubilius, diplomatai, ministrai, kariuomenės vadai.

Aukodamas Šv. Mišias arkivyskupas metropolitas A. J. Bačkis sakė, kad visi yra sukrėsti žinios apie Lenkijos Prezidento Lecho Kačynskio (Lech Kaczybski), Vyriausybės narių, vyskupų, kunigų ir šeštadienio rytą į minėjimą Katynėje juos lydėjusių asmenų tragišką žūtį per lėktuvo katastrofą.

REKLAMA

„96 mūsų broliai ir seserys Kristuje šįryt netikėtai iškeliavo pas Viešpatį, palikdami skausmo ištiktus artimuosius, palikę jų tautą ir viso pasaulio bei Bažnyčios bendriją. Atėjome prie Viešpaties altoriaus melsti Dievo gailestingumo netikėtai žuvusiems ir išreikšti savo brolišką solidarumą bei užuojautą visiems kenčiantiems ir skaudžiai išgyvenantiems šią netektį“, - pamokslą pradėjo metropolitas.

„Tikėjimas Amžinuoju gyvenimu tepaguodža visus, kurie šiandien aprauda savo mirusius artimuosius bei paragina mus gyventi viltimi, kurią mums dovanoja nukryžiuotas ir prisikėlęs Kristus. O viltis neapgauna, moko mus apaštalas Paulius, nes ji ragina neapsiriboti žemiškosios kelionės laikinumu, bet pasitikėti amžinybės toliais“, - kalbėjo A. J. Bačkis.

REKLAMA

Jis priminė Šv. Pauliaus žodžius, kad mūsų tėvynė yra danguje, ir iš ten mes laukiame išgelbėtojo Viešpaties Jėzaus Kristaus.

„Tikėjimas mums primena, kad esame kelionėje į Amžinojo Tėvo namus, o drauge tas pats tikėjimas mums atveria Amžinojo gyvenimo vartus, kuriame, nebebus mirties, nebebus liūdesio nei baimės bei sielvarto. Amžinasis gyvenimas yra tikrovė, kuri laukia kiekvieno mūsų, ir kurios laimė priklauso nuo priėmimo Jėzaus Kristaus mums dovanotos atpirkimo dovanos“, - tęsė Vilniaus arkivyskupas metropolitas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Arkivyskupas metropolitas A. J. Bačkis sakė, kad daugybė netikėtų mirčių primena Jėzaus žodžius ir ragina budėti, kad atėjus laikus įeitume į Amžinybę. Susirinkusiems Katedroje jis priminė Popiežiaus, taip pat lenko, Jono Pauliaus II mirtį.

„Šiandien yra Dievo gailestingumo šventės išvakarės. Prieš penkerius metus, balandžio 5-ąją dieną, taip pat Dievo gailestingumo šventės išvakarėse, Viešpats išsikvietė pas save Dievo tarną Popiežių Jono Paulių II. Ši diena giliai įsirėžusi viso pasaulio tikinčiųjų atmintyje. Jono Pauliaus II gyvenimas ir mirtis gyvai parodė, kad Dievo gailestingumo slėpinys suprastas kaip savo trapumo išpažinimas ir nuodėmės atsižadėjimas bei besąlygiškas pasitikėjimas Dievo meile atveria mums dieviškojo gyvenimo horizontus ir suteikia vilties bei drąsos priimti gyvenimo iššūkius ir juos nukreipti tarnaujant gėriui, tiesai ir teisingumui. Velykų džiaugsmo varpų aidas, sumišęs su kenčiančiųjų rauda, dar kartą verčia mus atsistoti prieš tikrovę, kurią išgyvenome Velykų rytą prie tuščio Kristaus kapo“, - kalbėjo dvasininkas.

REKLAMA

Pasak A. J. Bačkio, Jėzus, įveikęs mirtį, ir pelnęs mums Amžinąjį gyvenimą, yra gyvas tarp mūsų, o Amžinasis gyvenimas nėra tik anapusybėje, jis jau prasidėjo kiekviename mūsų.

„Gyvenimo laikrodis jau skaičiuoja likusį žemiškąjį laiką, ir mes nežinome, kada jis sustos, kada pasibaigs laikas ir prasidės Amžinybės puota. Tuomet jis susijuos, susodins juos prie stalo ir eidamas aplinkui patarnaus jiems, idant žuvę mūsų broliai ir seserys greičiau galėtų susėsti prie Viešpaties puotos stalo. Šiandien esame kviečiami dalyvauti eucharistinėje Kristaus aukos vakarienėje, priimti jo gailestingosios meilės mums dovanotą kūną ir kraują kaip gyvybės ir amžinosios laimės laidą ir dovaną, kurią galime padėti netikėtai žuvusiems nusivalyti kelionės dulkes ir pasiruošti amžinojo džiaugsmo šventei“, - sakė A. J. Bačkis.

REKLAMA

Jis paragino malda ir Šventąja Komunija melstis už žuvusiųjų artimuosius, palaužtus kančios.

„Ypatingai meldžiame gailestingos Jėzaus paguodos visai lenkų tautai, kuri gedi savo žuvusiųjų. Bendra malda tepadės mums visiems šią sunkią valandą išgyventi brolišką solidarumą ir nuoširdžią užuojautą“, - sakė arkivyskupas metropolitas A. J. Bačkis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų