• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Formulės-2“ automobilių lenktynių čempionate dalyvaujantis Lietuvos lenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas šį sezoną kelia sau pačius aukščiausius tikslus – tapti „Formulės-2“ pirmenybių nugalėtoju.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjęs sezonas buvo pats sėkmingiausias mano karjeroje – keturis kartus kopiau ant prizininkų pakylos ir laimėjau lenktynes Imolos trasoje.

REKLAMA

Pernai mano didžiausia klaida buvo ta, kad iškėliau sau per mažą tikslą, o kai jį pasieki, tarsi sustoji. Buvau naujokas, trūko patirties, tačiau per praėjusius metus daug išmokau.

Jau įgijau pasitikėjimo savimi, žinau didžiąją dalį šio čempionato trasų, todėl šiemet mano tikslas – dalyvauti „Formulės-2“ varžybose ir tapti šio sezono nugalėtoju bei testuoti „Formulės-1“ automobilį“, – teigė 19-metis lenktynininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak K. Vasiliausko, galima kritika dėl klaidų lenktynėse jo negąsdina: „Jau geriau sulaukti kritikos, kuri skatina tobulėti, nei pagyrimų“.

K. Vasiliauskas tikisi, kad jau 2011 metais jis taps „Formulės-1“ lenktynininku bandytoju, o 2012 metais viliasi tapti pilnaverčiu „Formulės-1“ čempionato lenktynininku.

Praėjusių metų „Formulės-2“ sezone K. Vasiliauskas tarp 24 klasifikuotų lenktynininkų liko septintas.

Jaunasis lenktynininkas džiaugėsi, kad „Formulėje-2“ lenktynininkai varžosi vienodomis sąlygomis ir taip sudaroma galimybė atskleisti sportininkų talentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Formulės-2“ čempionate nėra komandų – kiekvienas kovoja už save. Šiemet visi lenktynininkai važiuos „Williams JPH1B“ bolidais, kuriuose sumontuoti 425 arklio galių „Audi“ varikliai.

Nors šių metų „Formulės-2“ automobilių lenktynių čempionatas startuoja jau po savaitės (balandžio 16 d.), pasak K. Vasiliausko trenerio Dariaus Jonušio, vis dar išlieka nedidelė tikimybė, kad jaunasis lenktynininkas gali ir nestartuoti varžybose, nes kol kas nėra sumokėtas mokestis už dalyvavimą „Formulės-2“ čempionate.

REKLAMA

D. Jonušis išreiškė viltį, kad per savaitę pavyks surasti rėmėjų ir surinkti trūkstamas lėšas.

Sportininko biudžetas per vieną „Formulės-2“ sezoną sudaro apie 300 tūkst. eurų.

Spaudos konferencijos metu K. Vasiliauskas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su „Sport1“ televizija, kuri planuoja transliuoti visus devynis „Formulės-2“ čempionato etapus, kurių kiekvienas susideda iš dvejų lenktynių.

Pirmasis etapas vyks balandžio 16-18 dienomis Silverstouno (Didžioji Britanija) trasoje. Vėliau lenktynininkų laukia varžybos Maroke, Italijoje, Belgijoje, Portugalijoje, vėl Didžiojoje Britanijoje, Čekijoje, Vokietijoje ir Ispanijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų