• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laikinasis Kirgizijos vicepremjeras išskrido į Maskvą

Laikinasis Kirgizijos vicepremjeras Almazbekas Atambajevas penktadienio ryte išskrido į Maskvą, kur rengiasi susitikti su Rusijos vyriausybės atstovais. Tiesa, jokios konkrečios informacijos apie tai, su kuo planuoja susitikti vadinamosios liaudies pasitikėjimo vyriausybės vicepremjeras, nėra.

REKLAMA
REKLAMA

„Susitikimų formatas kol kas nėra žinomas“ - teigė Kirgizijos atstovai.

Ketvirtadienį Rusijos premjeras Vladimiras Putinas telefonu kalbėjo su laikinąja Kirgizijos vyriausybės vadove Roza Otunbajeva. R. Otunbajeva V. Putinui teigė, kad Kirgizijai reikia ekonominės pagalbos kovojant su šalyje susiklosčiusia sudėtinga situacija. V. Putinas teigė, kad Rusija yra pasirengusi suteikti humanitarinę pagalbą.

REKLAMA

Trečiadienį Rusijos vyriausybės vadovas kritikavo Kirgizijos prezidento Kurmanbeko Bakijevo, kurio atsistatydinimo dabar reikalauja laikinoji vyriausybė, valdymą. V. Putinas teigė, kad K. Bakijevas darė tokias pačias klaidas, kurias darė ir jo pirmtakas Askaras Akajevas. Šis prezidentas 2005 metais buvo nuverstas per taip vadinamą Tulpių revoliuciją.

K. Bakijevas šiuo metu slapstosi Kirgizijos pietuose, tačiau atsistatydinti kol kas neskuba. Tiesa, realios valdžios jis nebeturi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų