REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susikompromitavusiam ministrui E. Masiuliui – interpeliacija

Opozicinės Darbo ir socialdemokratų partijos nusprendė prisidėti prie Tvarkos ir teisingumo partijos inicijuojamo nepasitikėjimo susisiekimo ministru Eligijumi Masiuliu.

REKLAMA
REKLAMA

Ir socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius, ir Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys sako, kad partijos – jau apsisprendusios, interpeliacija bus pradėta ruošti kitą savaitę.

REKLAMA

Ketvirtadienį E. Masiulis „tvarkiečiams“ aiškinosi dėl valstybinio „Lietuvos pašto“, kitų įmonių reikalų. Labiausiai kliūva šiuo metu jau areštinėje sėdinčio Andriaus Urbono skyrimas „Lietuvos pašto“ vadovu.

Tačiau, pasak Valentino Mazuronio, „tvarkiečių“ frakcijos seniūno, ministro atsakymai į klausimus frakcijos narių neįtikino, tad prabilta apie galimybę ministrui pareikšti nepasitikėjimą.

„Gauti atsakymai iš ministro E. Masiulio mūsų visiškai netenkina todėl, kad mes negavome atsakymų nei dėl pašto reikalų, nei dėl kadrų, nei dėl tolesnių atliekamų veiksmų, nei dėl kelių įmonių privatizavimo arba koncesijos ir mes manome, kad po tokių atsakymų ministras negalėtų ilgiau vykdyti ministro pareigų“, - ketvirtadienį sakė V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

„Įtarimai, kurie pareikšti Urbonui, nesusiję su jo, kaip Lietuvos pašto vadovo, veikla. Todėl tokio klausimo nesvarstau“, - atsikirto E. Masiulis.

Ministrą jau anksčiau yra užstojęs ir pats koalicijos vedlys, premjeras Andrius Kubilius. Jis yra sakęs, jog E. Masiuliui trauktis dar „ne laikas“.

„Interpeliacija yra tokia opozicijos teisė užduoti klausimus, jeigu kas nors opozicijai yra neaišku. Aš nežinau, kokie klausimai opozicijai yra neaiškūs, bet manęs nestebintų, jeigu šitomis aplinkybėmis, kai valdančioji koalicija ir opozicija turi po apylygį Seimo narių skaičių, opozicija imtųsi kokių nors vadinamųjų interpeliacijų, tiesiog, matyt, dar kartą taip išbandydama valdančiosios koalicijos tvirtumą“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas nė viena opozicijos rengta interpeliacija A. Kubiliaus Vyriausybės ministrams nebuvo sėkminga.

***

Seimo Statutas numato, jog teisę inicijuoti interpeliaciją premjerui turi ne mažiau kaip penktadalis arba 29 Seimo nariai.

Norint atstatydinti ministrą arba premjerą už tai per slaptą balsavimą turi balsuoti ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų