• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ambasada Kazachstane palaiko ryšį su dviem ambasadai žinomais Kirgizijoje nuolat gyvenančiais Lietuvos piliečiais, kurie yra sveiki ir nenukentėję.

REKLAMA
REKLAMA

Ambasados žiniomis, jokie Lietuvos piliečiai nesikreipė pagalbos ar informacijos nei į Lietuvos garbės konsulą Kirgizijoje, nei į Vokietijos ambasadą Biškeke, kuri koordinuoja pagalbą Europos Sąjungos piliečiams Kirgizijoje.

REKLAMA

Duomenų apie nukentėjusius iš kitų šaltinių taip pat negauta.

Dėl demonstracijų, gyventojų ir opozicijos susirėmimų su šalies saugumo pajėgomis Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja į Kirgiziją nevykti, jau esančių šioje šalyje piliečių prašoma vengti masinio susibūrimo vietų.

Lietuvos piliečiai, esantys Kirgizijoje, nelaimės atveju gali kreiptis bendruoju Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pagalbos telefonu +370 5 2362400.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią naktį per susirėmimus tarp milicijos ir protestuotojų Biškeke nukentėjo dar 67 žmonės.

Padėtis Kirgizijoje penktadienio rytą pradėjo rimti. Sostinėje vėl važiuoja viešasis transportas, atidarytos parduotuvės ir bankai.

Neramumai Kirgizijoje prasidėjo praėjusį mėnesį, kai opozicija apkaltino šalies valdžią piktnaudžiaujant įgaliojimais ir nesugebant užtikrinti ekonomikos augimo ir stabilumo.

Per susirėmimus tarp milicijos ir protestuotojų šalyje žuvo mažiausiai 75 žmonės ir daugiau kaip 1400 sužeista.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdžią Kirgizijoje perėmė opozicija ir naująja ministre pirmininke paskyrė Rozą Otunbajevą.

Šalies prezidentas Kurmanbekas Bakijevas, kurio valdymą aptemdė ekonominės problemos, žmogžudystės, riaušės kalėjimuose ir nesutarimai, kas turėtų valdyti pelningiausius šalies verslus, pasitraukė iš Biškeko ir slapstosi šalies pietuose. Ketvirtadienį jis pripažino nebeturįs jokios realios galios, tačiau vis tiek atsisakė pasitraukti iš posto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų