REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politinio konflikto Kirgizijoje šalys turi atsižvelgti į Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) siūlymus sureguliuoti krizę, pareiškė užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, telefonu kalbėdamas su ESBO pirmininku Kazachstano užsienio reikalų ministru Kanatu Saudabajevu.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos diplomatijos vadovas teigiamai įvertino ESBO pirmininko pareiškimą, kuriame pabrėžiama, kad organizacija yra pasirengusi tapti politinio dialogo platforma krizei sureguliuoti.

REKLAMA

ESBO pirmininkas pranešė, kad į Kirgiziją kaip savo specialųjį atstovą siunčia Kazachstano parlamento Žemųjų rūmų pirmininko pavaduotoją Žanybeką Karibžanovą bei ESBO Konfliktų prevencijos centro vadovą Herbertą Salberį.

K. Saudabajevas ir A. Ažubalis taip pat aptarė būsimą neformalų ESBO šalių narių užsienio reikalų ministrų susitikimą liepos viduryje Almatoje. Susitarta ir toliau vienas kitą informuoti ESBO Trejetui svarbiais klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais ESBO pirmininkaujantis Kazachstanas, kitąmet šias pareigas perimsianti Lietuva bei organizacijos pirmininkė 2009 m. Graikija priklauso ESBO Trejetui. Lietuva palaiko nuolatinį ryšį su Kazachstanu, ESBO generalinio sekretoriaus biuru ir ESBO atstovybe Biškeke bei aktyviai siekia efektyvios tarptautinių organizacijų pagalbos sprendžiant konfliktą.

Lietuva siekia politinio konflikto puses kuo greičiau sugrąžinti į dialogo kelią ir prisijungia prie Europos Sąjungos (ES) vyriausiosios užsienio politikos įgaliotinės Katerinos Ešton (Catherin Ashton) kvietimo visoms konflikto šalims susilaikyti nuo jėgos naudojimo, likti ištikimoms demokratijai ir laikytis Kirgizijos įstatymų.

Lietuva pasisako už tai, kad Kirgizijoje susidariusi situacija būtų aptariama ESBO ir ES.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų