• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

22-ejų metų Lionelis Messi vakar dar kartą įrodė, kad yra tikras FC „Barcelonos“ talismanas – argentinietis „Arsenal“ vartų tinklą ištampė net keturiais taikliais smūgiais ir taip ne tik atnešė lengvą pergalę katalonams, bet ir įrašė savo pavardę tarp futbolo legendų.

REKLAMA
REKLAMA

Mačas „Camp Nou“ stadione prasidėjo ne taip, kaip tikėtasi, ir pirmiejį savo žodį tarė svečiai, kai 18 min. pasižymėjo Nicklasas Bendtneris. Tačiau tada mikrofoną iš danų puolėjo į savo rankas perėmė L. Messi, kuris per mažiau nei pusvalandį vienas pats meistriškai įmušė tris įvarčius, o dar vieną pridėjo po pertraukos.

REKLAMA

Tokiu būdu vos 169 cm ūgio puolėjas savo įvarčių sąskaitą šį sezoną padidino iki 39-ių taiklių smūgių – vienu daugiau nei per visus praėjusius metus.

Vis dėlto po rungtynių jų herojus kaip visada kuklinosi ir labiau akcentavo visos komandos žaidimą, nei savo.

„Aš esu labai laimingas. Tai puiki pergalė. Žinojome, kad savo fanų akivaizdoje turime žaisti būtent taip. Nors mačas mums prasidėjo prastai, jį užbaigėme iš tiesų įspūdingai.

REKLAMA
REKLAMA

Tikiuosi, kad tęsime tokią formą ir toliau, bet turime dirbti, nes liko dar daug ką nuveikti tiek UEFA Čempionų lygoje, tiek Ispanijos „La Ligoje“. Savaitgalį mūsų laukia labai svarbios rungtynės su „Realu“, jose turime pasirodyti kaip įmanoma geriau“, – kalbėjo geriausias 2009-ųjų pasaulio futbolininkas.

Tiesa, jis pripažino, kad pakartoti keturių įvarčių šou per būsimą „El Clasico“ bus labai sunku, bet svarbiausia yra ne tai, o pergalė.

„Tai pakartoti bus sunku, tačiau svarbiausias dalykas yra pergalė. 1:0 ar kokiu kitokiu rezultatu – ne taip svarbu“, – teigė L. Messi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, L. Messi tapo tik šeštuoju žaidėju per visą UEFA Čempionų lygos istoriją, per vieną mačą pelniusiu net keturis įvarčius.

Pirmam toks benefisas buvo pavykęs Marco Van Bastenui (AC „Milan“), kuris 1992 metais nokautavo „IFK Gothenburg“ ekipą.

2000-aisiais sėkmė nusišypsojo Simone Inzaghiui („Lazio), kuris pražudė Marselio „Olympique“ klubą.

Dado Pršo („Monaco“) keturiais šūviais pasižymėjo per įsimintiną 2003-ųjų mačą su La Korunjos „Deportivo“, kuris baigėsi net 8:3. Po metų savo pavardę į turnyro metraščius įrašė ir Ruudas Van Nistelrooy‘us („Manchester United“), net keturis kartus nuskriaudęs Prahos „Spartos“ vartininką.

2005-ais metais atėjo ir Andrejaus Ševčenko (AC „Milan“) eilė – ukrainietis nepasigailėjo Stambulo „Fenerbahce“ komandos.

Priminsime, kad UEFA Čempionų lygos pusfinalyje FC „Barcelonai“ su L. Messi priešakyje iššūkį mes Milano „Inter“ ekipa. Mačai vyks balandžio 20 ir 28 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų