• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonės, pavargę nuo nepriteklių ir įsigalėjusių nelegalių mokėjimų gydymo įstaigose, nebenori taikstytis su vokelių sistema.

REKLAMA
REKLAMA

76 metų klaipėdietis Vladas Dagys "Vakarų ekspresui" papasakojo, kad praėjusį ketvirtadienį 10.30 valandą Klaipėdos apskrities ligoninėje (KAL) persišvietė plaučius. Rentgeno nuotraukas turėjo nunešti savo šeimos gydytojui.

REKLAMA

Anot pensininko, nuotraukas jam įdavęs gydytojas radiologas paprašė už jas sumokėti 20 litų. Pinigus žmogus paliko ant jo stalo.

"Ligoninėje yra kasa, būčiau susimokėjęs oficialiai, gavęs kvitą. Tačiau į kasą manęs nesiuntė, už paslaugą turėjau duoti į delną, ir viso gero", - skundėsi V. Dagys. Apie šį atvejį jis sakė pranešęs ir ligoninės administracijai.

Anot KAL vyriausiojo gydytojo pavaduotojo Zigmo Juzumo, pinigai, kad ir pavėluotai, kitą dieną visgi buvo įnešti į ligoninės kasą. O juos paėmęs gydytojas pasiteisino, esą tą dieną nespėjo įnešti, nes po pusvalandžio prasidėjo radiologų mokymai.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant šio pasiteisinimo, administracija pripažįsta, kad tvarka buvo pažeista, o tokie dalykai įstaigoje nėra ir nebus toleruojami.

"Džiaugiamės, kad pacientas apie pažeidimą pranešė", - gydytojo nusižengimo nedangstė Z. Juzumas.

Pagal nustatytą tvarką pinigus už padarytas nuotraukas ligoninės kasoje sumoka patys pacientai. Jei nuotraukų jie nepageidauja, mokėti nieko nereikia.

"Jokių nelegalių mokėjimų neturi būti, ir tuo, kas nustatyta ligoninės taisyklėse, turi vadovautis visi darbuotojai. Improvizacijų negali būti", - nusižengimą griežtai įvertino ir KAL vyriausiasis gydytojas Romaldas Sakalauskas.

Pasak jo, panašių skundų administracija sulaukia vos vieno kito per metus.



Teksto autorė Genovaitė PRIVEDIENĖ.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų