• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje dėl pavasarinio polaidžio apsemta daugiau kaip 23 kilometrai kelių, dauguma apsemtų ruožų Šilutės rajone.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija, Šilutės rajone ir Pagėgių savivaldybėje yra apsemtų rajoninių kelių ruožų. Bendras tokių ruožų ilgis – apie 23 km. Vandens gylis – nuo 25 iki 90 cm. Eismas šiuose ruožuose draudžiamas.

REKLAMA

Dėl tikslesnės informacijos prašome kreiptis į Šilutės ir Tauragės kelių tarnybas. Taip pat apsemtas Pa-nevėžio rajone esantis 3028 kelias Piniava – Paliūniškis. Vandens gylis apie 1 m. Šiuo keliu eismas draudžiamas. Dėl tikslesnės informacijos prašome kreiptis į Panevėžio kelių tarnybą.

Prasidėjus pavasariniam polaidžiui ir iškilus grėsmei, kad susilpnėję keliai gali būti nepataisomai sugadinti, vadovaujantis Lietuvos Respublikos kelių įstatymu visoje šalyje labiausiai pažeidžiamuose keliuose yra ribojamas krovininių automobilių eismas.       

REKLAMA
REKLAMA

Eismas ribojamas kelio ženklais „Ribota masė“, dažniausiai toms transporto priemonėms, kurių masė su kroviniu ar be jo viršija 8 tonas. Apribojimai paprastai galioja iki gegužės mėnesio vidurio.

Esant apribotam eismui, leidimus vežti gyvybiškai svarbius, greitai gendančius krovinius, jeigu tai leidžia kelio būklė, išduoda kelio savininkas.

Smulkesnę informaciją apie apribojimus galite gauti kelius prižiūrinčiose regioninėse valstybės įmonėse.

Kelininkai praneša, kad kituose Lietuvos keliuose eismo sąlygos neblogos. Magistralinių ir krašto kelių dangos daugiausiai šlapios arba drėgnos.

Rajoninių kelių asfaltuotos dangos šlapios ar drėgnos, žvyrkeliai patižę, miškingose teritorijose gali būti apledėję.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų