REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariai pirmadienį išžvalgė ledų sangrūdas labiausiai dėl pavasarinio atlydžio apsemtuose kai kuriuose Kauno ir Tauragės rajonų kaimuose. Šiuo metu sudėtingiausia situacija yra Tauragės rajono Pagramančio kaime.

REKLAMA
REKLAMA

Įvertinę situaciją ties Kauno r. Radikių ir Kleboniškių kaimais, Inžinerijos bataliono kariai nustatė, kad ledams pajudėjus potvynis atslūgo, todėl neprireikė ir sprogdinimo.

REKLAMA

Po inžinerinės žvalgybos Pagramančio k. (Tauragės r.) nuspręsta sprogdinimo darbų nevykdyti, kadangi ledų sangrūdos buvo ilgesnės nei pusė kilometro, o pagrindinė jos susidarymo priežastis - medžiais apaugę krantai, kurie ledus ir sulaiko.

"Tokio dydžio ledų sangrūdos sprogdinimas pareikalautų ne tik didelio kiekio sprogmenų ir laiko, bet ir neduos reikiamos naudos", - sakė Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono 6-ojo išminavimo skyriaus vadas viršila Renatas Bosas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat nuspręsta paankstinti karių ir vikšrinių amfibijų PTS-M siuntimą gelbėjimo darbams ir būtiniausiai pagalbai Šilutės rajono savivaldybės Juknaičių seniūnijoje ir Pagėgių savivaldybės teritorijų gyventojams teikti. Jie į pagalbą bus išsiųsti antradienį. Užduotis, susijusias su pagalba valstybės institucijoms ekstremalių situacijų atvejais, koordinuoja ir organizuoja Lietuvos kariuomenės Jungtinis štabas, jas vykdo nuo šių metų pradžios budėjimą pradėjusios Lietuvos kariuomenės taikos meto užduočių operacinės pajėgos.

Taikos meto užduočių operacinėse pajėgose šiuo metu budi Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų, Juozo Vitkaus inžinerijos, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto tiesioginės paramos logistikos, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalionų ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų rinktinių kariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų