• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien įsigaliojo ūkio ministro Dainiaus Kreivio įsakymas, kuriuo nustatomi reikalavimai pagal priemonę ,,Invest LT+“ valstybės paramą iš ES struktūrinių fondų siekiantiems gauti užsienio investuotojams. Taip pat reglamentuoti valstybės planuojamų projektų sąrašo, finansuojamų pagal šią priemonę, sudarymo kriterijai.  

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso priemonei „Invest LT+“ 2010–2013 metais numatyta skirti 55,8 mln. litų Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų. Gamybos srities projektams numatoma skirti iki 15 mln. Lt, paslaugų srities - iki 32,9 mln. Lt, o mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros srities -  iki 7,9 mln. Lt struktūrinių fondų paramos.  

REKLAMA

Numatyta, kad į sąrašą įtrauktam investiciniam projektui gali būti skirtas iki 5 mln. Lt dydžio finansavimas.

Kovo pradžioje Vyriausybė  pritarė Ūkio ministerijos pasiūlymui sudaryti sąlygas teikti paramą mažesniems negu 20 mln. Lt vertės investicijų projektams ir pritarė Investicijų skatinimo 2008–2013 metų programos pakeitimams.  Šie pakeitimai leis pritraukti investicijų į prioritetines Vyriausybės sritis – aukštesnės pridėtinės vertės gamybą ir paslaugas bei mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros sektorių.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol Investicijų  skatinimo 2008–2013 metų programoje buvo numatyta, kad atskiras programos įgyvendinimo priemones, numatomas įgyvendinti biudžeto lėšomis, galima taikyti tik tiems investuotojams, kurie Lietuvoje įgyvendina ne mažiau kaip 20 mln. litų, o investuojant į mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą – ne mažiau kaip 5 mln. litų vertės plyno lauko investicijų projektą.

Pastaraisiais metais pastebima tendencija, kai investuotojai ne įsigyja biuro patalų  ar įrangos, o juos nuomoja iš specializuotų bendrovių, todėl investicinių projektų vertė nesiekia 20 mln. Lt. Ypač tai būdinga inovacijas kuriantiems ir paslaugas teikiantiems investuotojams.

Ūkio ministerija yra iškėlusi tikslą per penkerius metus padvigubinti užsienio investicijas Lietuvoje. Dabar užsienio investicijos sudaro 2893 eurus vienam gyventojui, tuo tarpu Ūkio ministerijos Investicijų skatinimo strategijos projekte numatyta, kad 2015 metais užsienio investicijos turės pasiekti 5220 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų