REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) nariai, už uždarų durų svarstę kontrabandos paplitimą ir prevenciją, konkrečių duomenų apie partijas, galimai finansuojamas "nešvariais" pinigais, nepateikė.

REKLAMA
REKLAMA

"Pirmiausia kalbėjome apie pačią problemą, kuri yra kompleksinė. Tai yra informacija apie kontrabandos mastus, informacija iš FNTT. Tikrai surandami gana rafinuoti būdai išgryninti pinigams. Kalbėjome pirmiausia apie įvairių institucijų darbo koordinavimą šitoje srityje ir teisės aktų tobulinimą", - sakė komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas.

REKLAMA

Pasak jo, kitą savaitę Seime bus pradėtas svarstyti naujas Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymas.

"Kalbant apie įstatymą tikrai reikia rimtai pagalvoti dėl galimybės juridiniams asmenims finansuoti partijas, bet, iš kitos pusės, partijos irgi negali būti paliktos be pinigų", - sakė A. Anušauskas.

NSGK pirmininkas neatsakė į žurnalistų klausimus, kokios konkrečiai partijos gali būti susijusios su kontrabanda.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš jokių konkrečių dalykų, partijų, pavardžių nei tuo metu viešinau, nei dabar. (....) Yra pavieniai veikėjai, ypač savivaldos lygmeniu, kurie, mano nuomone, palaiko ryšius su šešėlinio verslo atstovais. Manau, kad problema egzistuoja", - sakė A. Anušauskas.

Seimo opozicinės Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis pasipiktino, kad prabilęs apie partijų galimą finansavimą iš nešvarių pinigų NSGK pirmininkas A. Anušauskas nepateikė jokių įrodymų.

"Komiteto posėdyje jokių faktų, įrodymų ar kitų dalykų, kuriais būtų galima pagrįsti prielaidas, kad politinės partijos gali būti finansuojamos iš kontrabandinių pinigų, aš neišgirdau, nes jų nebuvo pateikta", - žurnalistams sakė V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis tikėjosi, kad bus detalizuoti partijoms nuskambėję įtarimai. "Politikas neturėtų taip elgtis ir ypač tokio svarbaus komiteto pirmininkas, nes už savo žodžius reikia atsakyti. Jeigu pasakai, o po to niekuo negali to pagrįsti, man atrodo, kad tai negerai. Šiandien jokių faktų, jokių įrodymų, jokių argumentų, kad politinės partijos ar formuojamos daugumos yra finansuojamos kontrabandiniais pinigais, pateikta nebuvo", - teigė V. Mazuronis.

Kovo 16 d. A. Anušauskas spaudos konferencijoje pakvietė efektyviau kovoti su "nešvarių pinigų" legalizavimu. "Tokios lėšos taip pat yra naudojamos politiniams procesams paveikti, darant įtaką ir vietos savivaldybių, ir galbūt kai kurių politinių jėgų sprendimams", - teigė A. Anušauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų