REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2010 m. studentai bus priimami į naujai žymimas studijų programas. Aukštosios mokyklos baigia perkoduoti studijų programas pagal naują, lankstesnį studijų klasifikatorių, kurį taikant bus galima teikti žymiai daugiau nei iki šiol kvalifikacinių laipsnių, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliausiai iki šių metų pabaigos naujai koduotos programos bus pertvarkytos pagal atnaujintus bendruosius reikalavimus studijų programoms. Reikalavimų projektą Švietimo ir mokslo ministerija yra parengusi ir pateikusi svarstyti akademinei bendruomenei. Nauji bendrieji reikalavimai leis aukštosioms mokykloms lanksčiau organizuoti studijas, o studentams – rinktis gretutinę studijų kryptį, teigiama ministerijos pranešime.

REKLAMA

Aukštosioms mokykloms perkodavus ir pertvarkius studijų programas, stojantieji jau šiais metais turėtų kur kas didesnį pasirinkimą. Aukštosioms mokykloms bus suteikta platesnė nei iki šiol autonomija, kuri leis kiekvienam universitetui ir kolegijai išryškinti savo stipriąsias puses, pasiūlyti specifinius studijų organizavimo būdus. Dėl studijų organizavimo būdų ir įstojusiųjų galimybių rinktis laisvai pasirenkamus dalykus ar studijų modulius aukštosios mokyklos turės apsispręsti iki studentų priėmimo pradžios.

Pagal naująjį klasifikatorių visos studijų programos gauna naujus kodus, sudarytus iš skaičių ir raidžių. Ši devynių simbolių eilutė yra studijų programos „pasas“, kuriame užšifruota detali informacija – koleginės ar universitetinės studijos, jų kryptis ar dar smulkesnė šakinė specializacija, koks suteiktas įgytos specialybės pagrindinis kvalifikacinis laipsnis. Šie kodai įrašomi į specialų registrą, kurio pagalba bus galima susigaudyti studijų programų įvairovėje. Stojantieji į aukštąsias mokyklas su visomis vykdomomis studijų programomis gali susipažinti AIKOS sistemoje, teigiama pranešime. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų