• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 11-osios įvykiai buvo lemiami sugrąžinant demokratines vertybes Vidurio ir Rytų Europoje, o jūsų prieš 20 metų parodyta jėga ir vienybė mus įkvepia ir šiandien, teigia Jungtinių Valstijų prezidentas, sveikindamas Lietuvos žmones nepriklausomybės atkūrimo 20-ųjų metinių proga ir linkėdamas geriausios sėkmės ateityje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak JAV prezidento Barako Obamos (Barack Obama), Lietuva tapo švyturiu kitoms laisvės siekiančioms pasaulio tautoms.

REKLAMA

"Kovo 11-osios įvykiai buvo lemiami sugrąžinant demokratines vertybes Vidurio ir Rytų Europoje. Tuo metu drąsūs piliečiai negalėjo numatyti savo veiksmų pasekmių, bet jie nenustojo ryžto. Jie tapo vilties švyturiu pasaulio tautoms, siekiančioms laisvės, demokratijos ir pagarbos žmogaus teisėms", - sakoma B. Obamos sveikinimo laiške.

JAV vadovas patvirtino savo šalies draugiškumą Lietuvai ir tolesnio bendradarbiavimo planus.

"Šia proga mūsų perduodama žinia Lietuvos žmonėms yra aiški: jūsų jėga ir vienybė, parodyta prieš 20 metų, mus įkvepia ir šiandien. Jungtinės Amerikos Valstijos palaikė jus sovietinės okupacijos metu, palaikome ir liekame jūsų tvirti ir lojalūs draugai šiandien. Stiprindami mūsų dvišalius santykius ir dirbdami kaip NATO partneriai, pasitiksime drauge 21-ojo amžiaus iššūkius", - teigiama laiške.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų