REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Lietuvos mokyklas kelionę šiandien pradeda kilnojamoji paroda, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 20-mečiui.

REKLAMA
REKLAMA

Parodą iš archyvo fonduose saugomų unikalių dokumentų, nuotraukų parengė Lietuvos centrinis valstybės archyvas, inicijavo Švietimo ir mokslo ministerija. 

REKLAMA

Šiandien ryte paroda atidaryta Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijoje.

Lietuvos centriniame valstybės archyve saugoma daugiau nei 30 tūkstančių fotodokumentų  apie atkurtos Lietuvos gyvenimą po 1990 metų. Iš didžiulio kiekio fotodokumentų į parodą išrinkti charakteringiausi – geriausiai iliustruojantys įvykius ar asmenis – apie 100 negatyvų. Parodos rengėjai konsultavosi su istorikais, tikslino fotodokumentų anotacijas, metriką.

REKLAMA
REKLAMA

Parodai atrinkti ir pristatyti Lietuvos centrinio valstybės archyvo fotodokumentai, atspindintys Lietuvos kelią į laisvę, Sąjūdžio darbus, tų metų visuomenės ryžtą. Nušviečiama Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmosios sesijos eiga, signatarų diskusijos.

Parodoje galima pamatyti ir palaikymo akcijas, mitingus, skirtus Lietuvos nepriklausomybei paremti, prosovietinio judėjimo ,,Jedinstvo“ pasipriešinimą bei pirmuosius svarbiausius žingsnius, įtvirtinant atkurtą Lietuvos valstybę; nueitą kelią, siekiant Europos Sąjungos narystės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai gausaus autorių būrio: J.Juknevičiaus, A.Sabaliausko, V.Ščiavinsko, R.Jurgaičio, P.Lileikio, S.Laukio, R.Šuikos, A.Žižiūno bei kitų autorių darbai. Fotodokumentų kopijos su aprašais pateiktos didelio formato (85x200 cm) mobiliuose stenduose.  

Parodą, skirtą Lietuvos nepriklausomybės dvidešimtmečiui paminėti, planuojama eksponuoti ne tik mokyklose, bet ir savivaldybėse, taip pat kitose švietimo ir kultūros įstaigose, kuriose vyks jubiliejiniai renginiai.

Kilnojamosios parodos eksponavimo koordinatorius – Lietuvos jaunimo turizmo centras (LJTC).

Savivaldybės, norinčios, kad į jų mokyklas atkeliautų ši paroda, turėtų registruotis šiuo el. paštu [email protected],

tel. pasiteirauti (8 5) 215 45 85, LJTC, Nijolė Šutinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų