• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Psichikos negalią turintys ligoniai surišami tramdomaisiais marškiniais, iš jų vagiamas maistas, nepaklusnieji baudžiami fizine bausme. Tai Ventos (Akmenės r.) pensione išgirdo ne tik vaikų teisių gynėjai, bet ir "Lietuvos ryto" žurnalistas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Ventos pensiono gyventojo 16 metų Antano iš Telšių rajono, už prasižengimus čia skaudžiai baudžiama. Bene dažniausiai jam buvo "tikrinama klausa" - ant galvos užmaunamas kibiras ir į jį barškinama. Kartais darbuotoja imdavo "matuoti batus" - nepaklusniajam pagaliu daužydavo padus, o vėliau liepdavo pėdas įmerkti į šaltą vandenį.

REKLAMA

Apie visa tai neįgalus vaikinas anksčiau papasakojo pensiono vadovams, Akmenės rajono savivaldybės vaikų teisių apsaugos skyriaus darbuotojams. Pastarieji kreipėsi į prokuratūrą, bet Akmenės prokurorai nutarė, kad už neįgaliųjų neteisėtą surišimą, taikytas fizines bausmes pakanka administracinės nuobaudos, o ikiteisminiam tyrimui pradėti nėra pagrindo.

Ventos pensione praėjusį savaitgalį apsilankiusi vaiko teisių apsaugos kontrolierė R. Šalaševičiūtė pripažino, kad šiuos skandalingus faktus ne vieną mėnesį žinojo ne tik prokurorai, bet ir įstaigos steigėja Šiaulių apskrities viršininko administracija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų