• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 18 dieną, ketvirtadienį, startavo jau trečios Vilniaus universiteto karjeros dienos, šiemet ir vėl sukvietusios studentus susipažinti su darbo rinkos padėtimi bei karjeros perspektyvomis Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Karjeros dienos - galimybė nusipiešti ryškesnius savo miglotos ateities kontūrus. Viso renginių ciklo metu, kuris vyks iki pat kovo 24 dienos, organizatoriai žada ne vieną staigmeną.

REKLAMA

Viena iš jų buvo žurnalisto ir keliautojo, žmogaus „atėjau, pamačiau, jau žinojau“ Algimanto Čekuolio paskaita „Kelias į sėkmę“. Pasirodo, per 2 mėnesius galima išmokti bet kokią užsienio kalbą, ir tai - visai paprasta.

Tokia įkvėpiančia kalba prasidėjęs renginys ne tik mokys studentus kaip rašyti CV ir motyvacinį laišką, pasiruošti pokalbiui su darbdaviu, bet ir pakvies susipažinti su žymių žmonių sėkmės istorijomis bei karčia patirtimi.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyviai galės pasimokyti iš finansų analitiko Gitano Nausėdos, pramogų verslo guru Jogailos Morkūno, meteorologo bei „orų berniuko“ Naglio Šulijos, žurnalisto Lino Balsio, kuris taip pat yra ir prezidentės atstovas spaudai, politiko Artūro Zuoko bei daugelio kitų.

Anot organizatorių, VU studentų atstovybės, šiemet Karjeros dienų pagrindiniu akcentu taps kovo 23-24 dienomis vyksiantys praktiniai seminarai rinkodaros, audito, finansų, draudimo, vadovavimo, lyderystės, idėjos pardavimo ir kitomis temomis, kuriuos surengs 12 Lietuvoje veikiančių įmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuose seminaruose dalyvaus beveik 400 atrinktų studentų, kurie turės puikią galimybę pabendrauti su įmonių atstovais, pažinti įmonių veiklos procesus, o savo geidžiamam darbdaviui gyvenimo aprašymą įteikti tiesiai į rankas.

Nors šių metų renginį ir galima būtų pavadinti gaivesniu optimizmo pliūpsniu dar vis nenorinčiam atsitraukti ekonominiam nuosmukiui, kuris absolventų įsidarbinimo galimybėms smogė ypač stipriai, tačiau tiek organizatoriai, tiek ir dalyviai ragina studentus pačius imtis iniciatyvos ir taip kompensuoti praktinių žinių bagažo stygių.

REKLAMA

Savo paskaitoje A. Čekuolis teigė, kad svarbiausia yra „nusistatyti sau, ko pats nori, ir kokiomis priemonėmis tai pasieksi“.

Taip pat „įvertinti geriausias savo savybes ir sugebėjimus, nes vis dažniau tai yra svarbiau nei diplomas“ bei mokėti „5 užsienio kalbas“. Gal ir nereikėtų priimti visko kaip už gryną pinigą, nes sėkmės receptų yra tiek, kiek ir pačių kulinarų, bet pasimokyti yra ko (vis dėlto faktai apie A. Čekuolį kalba patys už save).

„Generolas yra tas leitenantas, kurio neužmušė kare“, – taip susirinkę salėje buvo toliau raginami nepasiduoti aplinkybėms, todėl sėkmingai karjeros pradžiai pirmiausia reikia sugebėti pasakyt „ne“. Įdomu buvo ir tai, jog karjera gali būti ne tik vertikali, kai yra kylama hierarchiniais laipteliais aukštyn, bet ir horizontali: pareigų arba darbo pobūdžio keitimas nekeičiant hierarchijos lygio.

REKLAMA

Vakaro pabaigą vainikavo diskusija tarp VU filologijos fakulteto dekano dr. A.Smetonos, UAB „Coca-Cola HBC Lietuva“ bei viešojo sektoriaus atstovų, kurios pagrindinė tema buvo jaunų žmonių įsidarbinimo ir karjeros perspektyvos Lietuvoje.

Tačiau nereikėtų daryti skubotų išvadų, nes laukia visas mėnesis novatoriškų ir įdomių renginių, paskaitų bei seminarų, kurie kiekvienam padės atsikratyti baimės bei drąsiai kopti karjeros laiptais. Taigi, kaip teigia A. Čekuolis „neskaitykite gerų knygų – skaitykite tik pačias geriausias“. Sėkmės!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

P.S. Ačiū Brigitai Burkauskaitei už rūpinimąsi pasimetusiais „žurnalistais“ ir „fotografais“.

VU KD’10 programa:

Vasario 22 d. CV ir motyvacinio laiško mokymai

Vasario 23 d. Sėkmės diena

Vasario 25 d. Patirties diena

Kovo 1 d. Karjeros plius diena

Kovo 3 d. Ateities diena

Kovo 8 d. Orientacinės varžybos „Pats sau bosas“

Kovo 16 d. Darbo pokalbis gyvai

Kovo 23-24 d. Kūrybinės dirbtuvės

Kovo 24 d. VU KD’10 uždaromasis vakaras

 

Daugiau informacijos http://www.vu-kd.lt

Audrius Jukonis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų