REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gili šiemetinė žiema, storas sniego ir ledo sluoksnis kelia rūpesčių prie didelių upių įsikūrusiems gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA

Jiems kyla ne tik dėl potvynio, bet ir nuošliaužų pavojaus.

Dabar tik šie pasvirę medžiai rodo, kur dar prieš porą mėnesių buvo Neries krantas.

Ledų sangrūdoms pristabdžius tėkmę, upė maždaug 20 metrų pasiplatino kelią, nuplovusi beveik 150 metrų dešiniojo kranto ties Skirgiškėmis.

REKLAMA

„Jei pavasario polaidis išneš ledus greičiau, tai upės srovės jėga bus išsisėmusi ir tam kartui krantas bus paliktas ramybėje, tačiau čia procesas nebaigtinis ir šioje vietoje kranto linija dar kis. Reikėtų papildomai įvertinti situaciją šioje vietoje potvyniui atslūgus ir įsibėgėjus pavasariui“, – sako Geologijos tarnybos poskyrio vedėjas Vidas Mikulėnas.

Anot geologo, Neries krantų eroziją gali padidinti polaidis, ir iš Baltarusijos Vileikos saugyklos išleistas sukauptas vanduo.

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojai, bendruomenės vadovės teigimu, nerimauja dėl galimo nuošliaužų pavojaus nes kai kurie namai ir kelias į Vilnių yra itin arti sraunios upės.

„Matosi, kad Neries vingis čia daro didelę žalą ir plauna krantą, kur net krinta medžiai ir kelia grėsmę keliui. Būsim atskirti nuo Vilniaus. Tai kaip tiksinti bomba“, – skundėsi Skirgiškių bendruomenės pirmininkė Ramunė Paškevičienė.

Pasak bendruomenės atstovės, Vilniaus rajono savivaldybė vis atidėlioja šio kelio ruožo remontą, tad susirūpinę gyventojai į ją kreipsis ir su prašymu sutvirtinti šlaitą.

Salomėja Pranaitienė

LTV naujienų tarnyba

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų