• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar ryte Alytaus apskrities viršininko administracijos Žemės tvarkymo departamento direktorė Regina Samuolienė buvo supažindinta su apskrities viršininko Algimanto Bražionio įsakymu skirti tarnybinę nuobaudą - atleidimą iš pareigų už šiurkštų tarnybinį nusižengimą.

REKLAMA
REKLAMA

Direktorė pernai gruodžio viduryje darbo vietoje įtarta esanti neblaivi. Tuoj po šio įvykio R.Samuolienė susirgo, po ligos į darbą grįžo praėjusį penktadienį ir sulaukė atleidimo.



Įtarimą keliančią darbuotoją pastebėjo varėniškis

REKLAMA

Gruodžio 11-ąją, penktadienį, po 15 valandos Alytaus apskrities viršininko administracijoje su motina asmeninius reikalus tvarkėsi varėniškis Albertas Karasiovas. Jis koridoriuje pastebėjo įtarimų dėl blaivumo keliančią Žemės tvarkymo departamento direktorę R.Samuolienę.

Vyriškis tuoj paskambino policijai. A.Karasiovas sakė pranešęs policijai, nes pasipiktinęs jos rodomu pavyzdžiu pavaldiniams ir interesantams.

Du Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai operatyviai atvyko į apskrities valdžios pastatą. Jie savo vadovus informavo, kad nuvykę į R.Samuolienės kabinetą pastebėjo ją nerišliai kalbančią, besistengiančią juos įvelti į konfliktinę situaciją, suuodė nuo jos sklindantį alkoholio kvapą, bet darbuotoja tikrintis blaivumą atsisakė.

REKLAMA
REKLAMA

Policininkai apie šį įvykį pranešė apskrities viršininkui A.Bražioniui, kuris tądien buvo seminare Druskininkuose, paprašė pagalbos - atsiųsti apskrities viršininko administracijos atstovus padėti išsiaiškinti bekylančio konflikto. Šių sulaukę policininkai iš apskrities valdžios pastato išvyko, nes nebematė galint kilti grėsmę.

Buvo sudaryta komisija poelgiui ištirti

Po įvykio apskrities viršininkas parodė griežtą nusistatymą dėl Žemės tvarkymo departamento direktorės R.Samuolienės poelgio pareikšdamas, kodėl ji, jei buvo blaivi, atsisakė pūsti į alkoholio matuoklį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.Samuolienė tuomet aiškino atsisakiusi pūsti, nes nebuvo atneštas naujas antgalis alkoholio tikrintuvui. Direktorė buvo įsitikinusi: jei nebūtų atvykusi jos kviesta advokatė, su ja būtų susidorota, nes atsisakė tam tikrų pasiūlymų, kokių - neįvardijo.

Ir tada, ir dabar R.Samuolienė tvirtino nebuvusi girta. Esą grįžo iš Lazdijų rajone vykusios žemės sklypų apžiūros ir jai pasidarė labai bloga - pakilo kraujo spaudimas, teko gerti stiprių vaistų.

Tuoj po įvykio, kitą darbo dieną - pirmadienį, apskrities viršininkas sudarė komisiją Žemės tvarkymo departamento direktorės poelgiui ištirti, kurios pirmininku paskirtas apskrities viršininko administracijos sekretorius Romas Šukevičius.

REKLAMA

Tačiau kitądien po komisijos sudarymo R.Samuolienė susirgo ir nedarbingumo pažymėjimą turėjo iki praėjusio penktadienio.

Dar neapsisprendusi, ar skųs teismui

Vakar ryte Žemės tvarkymo departamento direktorė buvo supažindinta su apskrities viršininko įsakymu jai skirti tarnybinę nuobaudą - atleidimą iš pareigų už šiurkštų tarnybinį nusižengimą, vadovaujantis komisijos atliktu tyrimu, kuriame konstatuota, kad R.Samuolienės buvimas neblaivios tarnybos metu įžeidė interesantų, darbuotojų, policijos pareigūnų orumą ir diskreditavo valstybės institucijos - apskrities viršininko administracijos - autoritetą.

REKLAMA

R.Samuolienė pasirašė susipažinusi su viršininko įsakymu. „Dar nežinau, neapsisprendžiau, ar šį viršininko įsakymą skųsiu teismui”, - sakė Žemės tvarkymo departamento direktorė, kuri šias pareigas vakar ėjo paskutinę dieną.

Ji apskrities viršininko administracijoje, tuomečiame Kaimo reikalų departamente, pradėjo dirbti 1997-aisiais, po metų tapo naujo Žemės tvarkymo departamento direktore.

Apskričių viršininko administracijų pagal priimtus teisės aktus neliks nuo liepos 1-osios.

Alma MOSTEIKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų