• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT) bus perduota sostinės oro uoste ir kituose šalies kontrolės punktuose sumontuota stacionari jonizuojančios spinduliuotės aptikimo įranga, gauta iš JAV.

REKLAMA
REKLAMA

Įrangos perdavimo dokumentus antradienį Vilniaus oro uoste pasirašys JAV ambasadorė Lietuvoje Anė Dersė (Anne E. Derse) ir VSAT vado pavaduotojas pulkininkas Valentinas Novikovas.

REKLAMA

Vilniaus oro uoste sumontuota 14 naujų jonizuojančios spinduliuotės aptikimo įrenginių, kurių pagalba kontroliuojamas ir matuojamas keleivių ir krovinių skleidžiamas radiacinis fonas.

Tokia įranga sumontuota ir prie išorės ES sienos - Lietuvos pasienyje su Rusija ir Baltarusija. Du tokio tipo jonizuojančios spinduliuotės įrenginiai sumontuoti Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punkte, po vieną - Ramoniškių, Panemunės, Medininkų ir Kybartų kelio bei geležinkelio kontrolės punktuose.

REKLAMA
REKLAMA

Visos šios JAV suteiktos įrangos vertė - beveik 2 mln. 400 tūkst. litų.

Nuo 2003 m. galiojantis Lietuvos ir JAV vyriausybių susitarimas reglamentuoja JAV teikiamą neatlygintiną pagalbą užkertant kelią neteisėtam branduolinio, biologinio, cheminio ginklo ir su juo susijusių medžiagų gabenimui ir perdavimui. Šioje srityje 2003-2009 m. JAV suteikė Lietuvai paramos už daugiau nei 11 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų