• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentei Daliai Grybauskaitei priimtina parlamentaro Raimondo Šukio kandidatūra į Sveikatos apsaugos ministro postą. Tai antradienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ patvirtino šalies vadovės vyriausiasis patarėjas ekonominės ir socialinės politikos klausimais Nerijus Udrėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) siūlomas R. Šukys, patarėjo nuomone, savo „teisiniu ir politiniu principingumu“ gali pasitarnauti sveikatos apsaugos sistemos reformai. Kartu N. Udrėnas pabrėžė, jog visi Lietuvos politikai siekia atpiginti vaistus, kurių kainos, sėkmingai įgyvendinant reformą ir demonstruojant sutelktą politinę valią, pasak patarėjo, turėtų mažėti 10-15 procentų.

REKLAMA

Pasak prezidentės patarėjo, būsimajam ministrui tik į naudą išeis tai, jog jis yra žmogus iš šalies, o ne pačios sveikatos apsaugos sistemos augintinis.

LiCS kandidatas į ministrus R. Šukys politinę karjerą pradėjo 1996 metais, organizacijos, pasivadinusios „Nepartinių judėjimas Rinkimai 96" gretose, kurios kūrėju buvo dabartinis „Tvarkos ir teisingumo“  frakcijos Seime narys Julius Veselka. Tuomet R. Šukys į Seimą nepateko. Vėliau nuo 2000 metų į parlamentą jis buvo išrinktas tris kartus iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokrato Gedimino Kirkilo Vyriausybėje R. Šukys  dirbo vidaus reikalų ministru. Iš šių pareigų jis atsistatydino, kai neblaivus Skuodo rajono policininkas Aleksandrijos miestelyje automobiliu užmušė tris vaikus.Dar vienas įdomus politiko karjeros štrichas - jo netikėta kelionė į Maskvą konfidencialiai pasišnekėti su tuo metu Maskvoje nuo Lietuvos teisėsaugos pasislėpusiu Darbo partijos lyderiu Viktoru Uspaskichu.

Naujo kandidato į sveikatos apsaugos ministro postą LiCS paieškos prasidėjo po to, kai kitas liberalcentrsitų politikas Algis Čaplikas įteikė atsistatydinimo pareiškimą, o prezidentė jį patenkino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministras, kurio instituciją ne kartą krėtė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), o viceministras Artūras Skikas buvo suimtas ir greitai nuteistas dėl kyšininkavimo, suabejojo, ar turi didžiausios koalicijos partnerės – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos – palaikymą. Premjeras Andrius Kubilius ragino A. Čapliką neskubėti trauktis, o Seimo pirmininkė Irena Degutienė keletą kartų viešai siuntė priešingus signalus.

Pagal valdančiosios koalicijos partijų susitarimą Sveikatos apsaugos ministerijos vadovą deleguoja LiCS. Naujasis ministras turės prisiekti Seimo pavasario sesijoje, kuri prasideda kovo 10 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų