REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto pirtyje vyko pirtininkų čempionatas "Duokim garo 6". Pasak čempionato organizatoriaus ir vyriausiojo teisėjo Šarūno Jagmino, viskas prasidėjo dar 2003 metais, kai buvo sumanyta parduoti vadinamą Klaipėdos pirties mėgėjų šventovę - miesto pirtį ir vietoje jos pristatyti didesnių pastatų, tačiau ir su dideliu "galbūt" įrengti SPA centrą. Tačiau visa tai neįvyko, kažkokie žmonės visų šitų planų atsisakė.

REKLAMA
REKLAMA

Ne vienerius metus Klaipėdos pirtininkai mitingavo prie Klaipėdos miesto savivaldybės ir pačios miesto pirties. Čempionatas - tai jau šešta protesto akcija valdžiai priminti, kad pirtis žmonėms reikalinga ne tik kaip pirtis, o ir kaip sveikatos šaltinis. 

REKLAMA

Miesto pirtį palaikančių žmonių daug - organizatorius Šarūnas Jagminas šeštame čempionate nesitikėjo, kad jų skaičius taip padidės. Dalyvavusių buvo 45, o užsirašiusių skaičius viršijo visus 50 - jie susimokėjo startinį mokestį, taip paremdami patį čempionatą ir padėdami padengti jam organizuoti skirtas išlaidas.

Čempionato taisyklės dalyviams buvo gan nesudėtingos: norėjusieji dalyvauti turėjo turėti kepures, pirštines ir vantas, kaitintis po keturis ant viršutinio gulto, pasivanoti vanta ne mažiau kaip keturis kartus per minutę. Laikas buvo fiksuojamas įėjus į garinę ir išėjus iš jos, temperatūra turėjo būti ne mažesnė, kaip 80 laipsnių pagal Celsijų. Ilgiausiai išbuvęs dalyvis tampa nugalėtoju, o dalyviai, nesilaikantys teisėjų nurodymų, disvalifikuojami.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji čempionato vieta - 38 minutės su sekundėmis. Pasak Šarūno Jagmino, tai nėra Klaipėdos pirties rekordas - jis buvo 45 minutės.

Čempionato startas buvo paskelbas po registracijos ir nuodugnios medicininės apžiūros - gydytojas Pragiedrulis Velička čia pat matavo dalyvių kraujospūdį ir išdavė simbolinius pažymėjimus su kraujospūdžio duomenimis, suteikusius dalyviams teisę rungtis pirtininkų turnyre. Ne visų dalyvių sveikata atitiko reikalavimus - dėl per aukšto kraujospūdžio buvo pasiūlyta tapti tik čempionato sirgaliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos pirtininkų čempionatas ko gero vienintelis toks Lietuvoje ir Europoje - tik Suomija turi panašų renginį, kuris iš esmės skiriasi: žmonės negauna šviežaus oro, o Klaipėdoje vėdinama ir palaikoma normalesnė temperatūra (80 laipsnių) - Suomijoje temperatūra prasideda nuo 110 laipsnių, kuri palaipsniui keliama, kai uždaromos visos angos.

"Kaip ir kiekviename sporte, čia irgi reikia ištvermės", - sakė Šarūnas Jagminas.

Miko Vitkausko nuotraukos:

Čempionato organizatorius Šarūnas "Baudėjas" Jagminas.

Nugalėtojas vaikų grupėje

Čempionato vaikų grupė

Apdovanojama vaikų grupės dalyvė Viola Skirutytė

Apdovanojama vaikų grupės dalyvė Gabrielė Jagminaitė

Vyriausiojo teisėjo pavaduotojas Vytautas Jagminas su drauge Kristina

Apdovanojamas Gvidas Skirutis

Čempionato dalyvis Gvidas Skirutis su dukrele Viola ir sūnumi Nojumi

Jaunoji pirtininkė, čempionato organizatoriaus Šarūno Jagmino anūkė Gabrielė šelmiškai išdykaudama džiaugėsi sertifikatu su rezultatais

REKLAMA

Linksmieji žemaičiai iš Kretingos

Prizu ir miesto dienraščio prenumerata apdovanojama Regina Jagminienė

Apdovanojama antros vietos moterų komandoje laimėtoja

Apdovanojama pirmos vietos moterų komandoje prizininkė

Apdovanotas 2009 metų čempionas, aktyvus pirtininkas Vitalijus Kaškelis

Apdovanojamas pirmos vietos laimėtojas

Prizininkai

Prizininkė Regina Truncienė su Kretingos atstovais

Vyrų grupės čempionato dalyviai su sertifikatais

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų