REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausią Europos ekonomiką didžiausiomis Europos oro linijomis pasiekti nuo pirmadienio ryto tapo gerokai sunkiau.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos bendrovės „Lufthansa“ pilotai vidurnaktį pradėjo milžinišką 4 dienų streiką reikalaudami, kad reisai nebūtų perduoti dukterinių užsienio bendrovių lakūnams, sutinkantiems dirbti už mažesnį atlyginimą.

REKLAMA

Du trečdaliai skrydžių bus atšaukta, o per dieną oro linijos patirs kone 90 mln. litų nuostolių. Taigi, apie 350 mln. per keturias streiko dienas.

„Lufthansa“ pilotų streikui ruošėsi jau gerą savaitę: atšaukė aštuonis šimtus reisų kasdien, keleiviams mėgino rasti vietų kitų oro linijų lėktuvuose ar traukiniuose. Keleiviai irgi liovėsi pirkti bilietus, tuo smogdami dar didesnį smūgį bendrovei. Netgi skausmingiausias iki šiol, 2001 m. streikas, kainavo gerokai mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

„Lufthansa“ pilotų profsąjunga streikuoti sumanė, kai 100 tūkst. žmonių įdarbinusios oro linijos per pastaruosius metus įsigijo kitų oro bendrovių Austrijoje, Belgijoje ir Didžiojoje Britanijoje bei steigia dukterinę bendrovę Italijoje. Lakūnai norėtų 6 proc. didesnio atlyginimo, bet dar labiau būgštauja, kad vis daugiau skrydžių bus perduota kitų šalių bendrovėms, kurių pilotai sutinka dirbti už mažesnį atlyginimą.

Didžiausios Europos ekonomikos atsigavimas po didžiausios per dešimtmečius krizės paskutinį praėjusių metų ketvirtį sustojo ir vyriausybė ragino rasti sprendimą, kad šalies ūkis nekentėtų dar labiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lufthansa“ paskelbė, kad daugiau kaip 4 tūkst. savo pilotų užtikrins darbo vietas bent dvejiems metams, jei tik šie grįš prie derybų stalo.

Dėl streiko nepatogumų patirs ir Lietuvos keleiviai. Antradienį buvo atšaukti du skrydžiai į Frankurtą iš Vilniaus oro uosto.



AFP/Scanpix



AFP/Scanpix



AFP/Scanpix



Reuters/Scanpix

Vykintas Pugačiauskas, LTV naujienų tarnyba

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų