• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankyti Lietuvoje kviečia popiežių Benediktą XVI. Šalies vadovės kvietimą Šventojo Sosto sekretoriui santykiams su valstybėmis arkivyskupui Dominikui Mamberčiui (Dominique Mamberti) penktadienį perdavė Vatikane viešėjęs užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu popiežius Benediktas XVI priimtų kvietimą, tai būtų antrasis Šventojo Tėvo vizitas Lietuvos istorijoje. 1993-iųjų rugsėjo 4-8 dienomis Lietuvoje lankėsi popiežius Jonas Paulius II.

REKLAMA

A. Ažubalis ir D. Mambertis kalbėjosi apie būtinybę Europoje deramai įvertinti totalitarinių režimų padarytus nusikaltimus, apie Europos Sąjungos institucijų ryšius su religinėmis bendrijomis. Ministras supažindino arkivyskupą su Lietuvos inicijuotu dialogu apie moralinių vertybių svarbą kuriant naująją NATO strateginę koncepciją.

D. Mambertis padėkojo Lietuvai už paramą Italijai tarptautinėje byloje dėl Nukryžiuotojo atvaizdų mokyklose draudimo. Lietuvos užsienio reikalų ministerija jau informavo Italiją, kad Lietuvos Vyriausybė ketina įstoti trečiąja šalimi į Europos žmogaus teisių teisme (EŽTT) nagrinėjamą bylą "Lautsi prieš Italiją", jei byla bus perduota svarstyti EŽTT didžiajai kolegijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų