• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 16-oji Lietuvai yra ne vien tik istorinė Valstybės nepriklausomybės atkūrimo diena, bet ir kiekvieno piliečio atminties diena, kuri primena, kad žmogus yra sukurtas laisvas ir laisvei.

REKLAMA
REKLAMA

Tai šventinėje homilijoje pabrėžė Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis, aukodamas šv. Mišias Vilniaus arkikatedroje.

REKLAMA

„Švęsdami šią atmintiną mūsų tautos dieną, melskime Visagalį Dievą, istorijos ir laiko Viešpatį, už savo Tėvynę, kad visi jos vaikai ne tik turėtų laisvę, bet ir mokėtų ja atsakingai gyventi, kad gerbtų ir vadovautųsi sąžine, vieningai dirbtų, kurdami bendrą tautos gėrį, kad tarp mūsų klestėtų tiesa ir teisingumu grįsta laisvė“, - kvietė Vilniaus arkivyskupas šventovėje susirinkusius tikinčiuosius, aukščiausius valstybės politikus, Seimo ir Vyriausybės narius, Lietuvos kariuomenės vadus.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 16-osios šv. Mišias koncelebravo Apaštališkasis nuncijus arkivyskupas Luidžis Bonacis (Luigi Bonazzi), vyskupas Juozas Tunaitis. Pamokslą sakęs arkikatedros administratorius kunigas Robertas Šalaševičius pabrėžė tautos apsisprendimą kurti laisvą valstybę, kuris vėliau įsikūnijo savanorių aukoje ginant Lietuvą ir kituose nelengvuose žingsniuose į nepriklausomą valstybę.

„Turime suprasti, kad apsisprendimas vasario šešioliktąją dieną pasirašyti Nepriklausomybės paskelbimo deklaraciją ir realios valstybės sukūrimas yra neadekvatūs dalykai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien švenčiame mūsų senelių, prosenelių pasirinkimą prieš 92 metus. Svarbiausias buvo mūsų tautos pasitikėjimas, kad tai teisingas kelias. (...) Laisvę matuojant tik nauda, yra iš esmės iškreipiamas laisvės supratimas. Ji pati savyje yra tokia vertybė, kurios išsaugojimas yra įmanomas tik tikint, kad ją saugoti verta“, - sakė kunigas R. Šalaševičius.

Po šv. Mišių Vilniuje vyks tradiciniai renginiai prie Signatarų namų, Krašto apsaugos ministerijos, Prezidentūroje bus įteikiamos Nacionalinės kultūros ir meno premijos, o vakare Nacionalinėje filharmonijoje rengiamas šventinis Vasario 16-osios koncertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų