REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad importuojamuose turkiškuose saldainiuose Elvan Napolitan „Compound chocolade“ nustatyta 5 proc. genetiškai modifikuotų sojų produktų. Šių saldainių siunta (696 kg) sulaikyta, nurodyta juos perženklinti teisės aktų nustatyta tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos maisto produktų inspektoriai, vykdydami maisto produktų, importuojamų iš trečiųjų šalių, valstybinę kontrolę, paėmė saldainių Elvan Napolitan „Compound chocolade“, importuotų iš Turkijos, mėginius genetinei modifikacijai ištirti. Saldainius įvežė UAB „Angonita“( Architektų g.1E, Šiauliai).

Ištyrus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, nustatyta, kad saldainiuose Elvan Napolitan „Compound chocolade“ yra daugiau nei 5 proc. genetiškai modifikuotų sojų produktų. Minėtų saldumynų ženklinimo etiketėse buvo nurodyta, kad jų sudėtyje yra sojų produktų, bet nenurodyta, kad dalis jų genetiškai modifikuoti. Pagal galiojančius teisės aktus, informacija vartotojams apie genetiškai modifikuotus organizmus maisto produktų ženklinimo etiketėse turi būti, kai jų yra daugiau nei 0,9 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų