REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos kaimas džiaugėsi V. Janukovičiaus pergale Ukrainoje

Vieno Baltarusijos kaimo gyventojams Ukrainos prezidento rinkimai buvo itin įdomūs. Mažame Janukų kaime, esančiame šiaurinėje Baltarusijos dalyje, nėra pašto, parduotuvių, mokyklos, o pačiame kaimelyje belikę vos 4 gyventojai. Tačiau būtent šiame kaimelyje galima aptikti būsimo Ukrainos prezidento šaknis.

REKLAMA
REKLAMA

V. Janukovičiaus senelis būtent iš Janukų kaimo dar prieš Spalio revoliuciją emigravo į turtingesnį Donbaso regioną Ukrainoje tikėdamasis prasigyventi. Tačiau Janukų kaimo gyventojai nepamiršo V. Janukovičiaus sąsajų su šia vieta.

REKLAMA

Paskutinį kartą kaimelyje V. Janukovičius lankėsi 2006 metais. Tuomet jis gana aptakiai pažadėjo pastatyti netoliese pieno perdirbimo įmonę ir namų. Taip jis žadėjo padėti atgaivinti kaimelį.

„Jis yra mūsų brolis. Puiku, kai kažkam pasiseka gyvenime. Aš su juo susitikau dukart per jo vizitus čia ir jis man labai patiko“ - pasakoja Vaukalacko žemdirbystės vykdomojo komiteto, kuriam priklauso ir Janukų kaimas, sekretorė Antanina Babryka.

REKLAMA
REKLAMA

Ji prisimena, kad V. Janukovičius savo kaime buvo sutiktas kaip itin garbingas svečias tiek 2003, tiek 2006 metais. Politikas buvo vaišinamas baltarusiškai patiekalais, jam surengta apžvalginė ekskursija po apylinkes.

Kalbėdama apie V. Janukovičiaus pažadus pastatyti kaimelyje 300 namų, A. Babryka teigia labai abejojanti, ar tie pažadai kada nors bus įgyvendinti. Kaimas praktiškai jau yra išnykęs. Maistas į Janukus pristatomas dukart per savaitę, o gydytojas atvyksta kartą per mėnesį.

A. Babaryka teigia, kad kaimelyje, kuriame anksčiau stovėjo 36 namai, dabar beliko tik 3 trobos. Jose gyvena paskutinieji 4 kaimo gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marija Janukovič yra vienintelė kaimo gyventoja, turinti telefoną. Ji teigia nesanti būsimo Ukrainos prezidento giminaitė, nes šiame kaime visi žmonės turi tą pačią pavardę.

Nors moteris atidžiai seka naujienas apie V. Janukovičių, ji abejoja, ar šio politiko pergalė Ukrainos prezidento rinkimuose atneš ką nors gero jos kaimeliui.

„Veikiausiai jis kažkada buvo davęs kelis pažadus, tačiau dabar V. Janukovičius turi rūpintis Ukraina. Mes čia susitvarkysime patys. Galiausiai, juk mes nesame skurdžiai. Mes turime karvę, turime duonos – turime visko, ko mums reikia. Jis turi savų problemų“ - pasakoja M. Janukovič.

REKLAMA

Moteris teigia, kad Janukų apylinkės yra itin gražios. Kaimą supa miškai, ežerai, pelkės. Ši vieta gali tapti patraukliu objektu politikui, siekiančiam pagerbti savo šaknis.

Tačiau M. Janukovič teigia, kad kaimelyje nebėra žmonių, galinčių suorganizuoti V. Janukovičiaus atvykimą. Kaime liko tik pensininkai, o jų vaikai ir anūkai artimiausiu metu grįžti tikrai neketina.

Be to, V. Janukovičius susilauks sveikinimų ir iš šiaurės Armėnijoje esančio Spitako miesto. V. Janukovičius vadovavo ukrainiečių gelbėtojų komandai, padėjusiai miestui po 1988 metais jį sukrėtusio žemės drebėjimo. Minint 20-ąsias žemės drebėjimo metines, V. Janukovičius apsilankė šiame mieste ir buvo pagerbtas Armėnijos valdžios – jo vardu pavadinta viena miesto aikštė, o pačiam V. Janukovičiui suteiktas garbės piliečio vardas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų