REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministerija dėl formalių kliūčių nusprendė neregistruoti Kazimiros Prunskienės steigiamos Lietuvos liaudies sąjungos. Kaip Eltai teigė Teisingumo ministerijos viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rūta Spulginaitė, toks sprendimas yra priimtas antradienį. K. Prunskienė savo ruožtu teigė bylinėtis nepulsianti ir teigė, jog aiškinsis situaciją su ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministerijos atstovės, įregistruoti partiją atsisakyta dėl to, kad jos įstatai neatitiko reikalavimų.

REKLAMA

"Kliūtys yra formalios. Įstatuose neapibrėžta valdymo organų rinkimo tvarka, tam tikros sąvokos neatitinka ir pan. Ministerija atsisakydama registruoti kartu pateikė ir pastabas bei pasiūlymus, ką reikėtų taisyti. Pašalinus kliūtis vėl bus galima kreiptis į Teisingumo ministeriją dėl partijos registravimo. Arba galima įstatymo numatyta tvarka ministerijos sprendimą apskųsti teismui", - aiškino R. Spulginaitė.

Ji dar patikino, kad Teisingumo ministerijai neužkliuvo steigėjų skaičius ar kokios nors ideologinės nuostatos.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos iniciatorė K. Prunskienė Eltai teigė, jog, jos nuomone, Teisingumo ministerija priėmė neteisingą sprendimą, neatsižvelgdama į tai, kad partija jiems įteikė jau pataisytus dokumentus.

"Įstatų negalime taisyti, jie priimti suvažiavime, buvo suformuota redakcinė komisija, kuri galėjo tą darbą padaryti, jeigu ministerija būtų teikusis raštu mums bent keletą dienų anksčiau pateikti dokumentus. Mes šiandien ryte (ketvirtadienį - ELTA), pasibaigus terminui, patys nuvažiavę atsiėmėme iš ministerijos kanceliarijos šitą dokumentą, nors labai tikėjomės, kad jį gausime bent prieš keletą dienų", - teigė K. Prunskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partijos iniciatorė Eltai pasakojo, neoficialiai iš specialistų jau anksčiau sužinojusi apie trūkumus ir situaciją koregavusi. Esą partijos taryba posėdžio metu atliko reikiamus pataisymus dokumentų pakete ir ministerijai dar terminui nepasibaigus buvo pateikti jau reikalavimus atitinkantys dokumentai.

"Vakar (trečiadienį - ELTA) mes įteikėme dokumentą, kuriame išaiškinome pagal kiekvieną jų punktą, kurį neoficialiai iš specialistų buvome išspaudę, kaip mes situaciją pakoregavome.(...) Šiandien mes manome, kad pagrindiniai pastebėjimai yra pašalinti", - teigė K. Prunskienė.

REKLAMA

Partijos įkūrėja teigė, jog gavus Teisingumo ministerijos sprendimą visų pirma bus bandoma aiškintis, o ne bus puolama bylinėtis.

"Nepulsime bylinėtis, nors būtų dėl ko. Aiškinsimės, jie kalba apie pernykštį sniegą. Reikia susitart, ar mes teisūs padarę korektyvas dar mėnesiui nesibaigus ir negavus jų pastabų ir vakar nugabenę dokumentą su paaiškinimais, ar jie teisūs viso to tariamai nepastebėdami, užsimerkdami ir įteikę mums dokumentą, kuris yra neadekvatus dabartinei situacijai", - ketvirtadienį sakė K. Prunskienė.

REKLAMA

ELTA primena, jog praėjusių metų gruodį steigiamajame Lietuvos liaudies sąjungos (LLS) suvažiavime naujosios partijos pirmininke išrinkta Nepriklausomybės Akto signatarė, pirmoji nepriklausomos Lietuvos Premjerė, prof., habil. dr. K. Prunskienė teigė nebijanti prorusiškos politikės etiketės, nes jai jau buvo bandyta kabinti visokių etikečių.

Susiburti į partiją pakvietusi politikė teigė, kad sunku likti nuošalyje, sunku daugeliui profesionalų "sėdėti ant atsarginių suolelio, kai grupė mėgėjų žaidžia Lietuvos likimu". Partijos iniciatorės nuomone, Lietuvos liaudies sąjungos pavadinimas naujajai partijai yra visiškai logiškas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamasi su žurnalistais K. Prunskienė teigė nesibaiminanti, kad jai bus klijuojama prorusiškos politikės etiketė: "Daugiau nieko nebepriklijuosi. Apsidžiaugiau vieno politologo samprotavimais, kad kur kas yra geriau kalbėti skaidriai, viešai, kad visiems būtų aišku, apie ką kalbama, nei kaip nors kitaip".

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų