REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 4 d. - 5 d., siekiant paminėti Tarptautinę kovos su vėžiu dieną, vėžio prevencijos svetainė „Įveikligą.lt“ inicijuoja žurnalistų, žymių sportininkų ir gydytojų akciją, kurios metu siekiama atkreipti dėmesį į onkologinių ligų prevenciją ir sveiką gyvenseną.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 4 dieną garsūs futbolininkai Valdas Ivanauskas ir Raimondas Žutautas bei žurnalistai Tautvydas Vencevičius ir Vytaras Radzevičius Vilniaus universiteto vaikų ligoninės onkohematologijos centre 17 val. lankys vėžiu sergančius vaikus. Jiems padovanos specialiai sukurtus futbolo marškinėlius su vaikų vardais.

REKLAMA

Vasario 5 d. 12 val. „Sportimos“ arenoje (Ąžuolyno g. 5, Vilnius) vyks futbolo varžybos tarp Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo ir Lietuvos gydytojų rinktinių.

„Siekiame, kad ir Lietuvoje šie metai būtų skelbiami sveikos gyvensenos ir sveikos vaikystės metais.  Manome, kad tokios akcijos atkreips suaugusiųjų dėmesį ir privers labiau susimąstyti apie savo ir vaikų sveikatą, didesnį šeimos fizinį aktyvumą ir sveiką mitybą. Mes visi žinome, kad viršsvoris gali paskatinti onkologines, širdies, kraujagyslių ir kitas ligas, todėl būtina problemą spręsti tuojau pat, pradedant formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius“,  - sako Tautvydas Vencevičius Lietuvos žurnalistų sąjungos Sporto klubo pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienais metais daugiau kaip 12 milijonų žmonių pasaulyje išgirsta vėžio diagnozę.

„Gera naujiena tai, kad maždaug 70 procentų mūsų sveikatos priklauso nuo mūsų pačių - reikia daugiau mankštintis, išlaikyti normalų kūno svorį, nerūkyti ir vengti prirūkytų patalpų, riboti akloholio vartojimą ir kitaip save saugoti. 20 procentų mūsų sveikatos priklauso nuo genetikos ir tik 10 procentų nuo medicinos“, - sako Lietuvos gydytojų futbolo rinktinės prezidentas Romas Sabaliauskas.

Prie renginio aktyviai prisideda ryškiausios Lietuvos futbolo rinktinės žvaigždės – Tomas Danilevičius, Marius Stankevičius ir Deividas Šemberas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Skatiname vaikus kuo daugiau sportuoti. Komandiniai žaidimai ne tik prisideda prie vaikų sveikatos, bet ir motyvuoja vaikus siekti užsibrėžto tikslo, praplečia draugų ratą. Norime atkreipti ir valdžios dėmesį, nes Lietuvoje stinga sporto aikštelių, kuriose vaikai galėtų sveikai praleisti savo laisvalaikį. Būtent kiemų aikštelėse, mokyklų stadionuose pirmuosius žingsnius žengia būsimos sporto žvaigždės“, - Lietuvos rinktinės futbolininkų vardu sako komandos kapitonas Tomas Danilevičius.

Tarptautinė kovos su vėžiu organizacija UICC visame pasaulyje šiuos metus skelbia „Vėžio prevencijos metais“ ir ragina visuomenines sveikos gyvensenos ir vėžio prevencijos organizacijas informuoti žmones apie tai, kaip galima užkirsti kelią onkologinėms ligoms. Įveikligą.lt ir šio projekto autorius VšĮ „VIRTUS LT“ - kol kas vienintelės iš Lietuvos ne pelno siekiančių organizacijų, pasirašiusių po  „Pasauline kovos su vėžiu deklaracija“ ir siekia padidinti visuomenės informuotumą apie onkologinių ligų prevenciją. Tai jau padariusios beveik 1000 organizacijų iš viso pasaulio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų