• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iranas sutiko į užsienį siųsti savo turimą sodrintą uraną

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas pareiškė, kad jo šalis yra pasirengusi siųsti į užsienį savo turimą sodrintą uraną mainais už branduolinį kurą. Savo ruožtu JAV atstovas pareiškė, kad Vašingtonas yra pasirengęs išklausyti Teherano pasiūlymų, jei Iranas iš tikro nori rasti išeitį iš aklavietės, kurioje atsidūrė derybos dėl jo branduolinės programos.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento M. Ahmadinejado žodžiai rodo, kad Iranas pagaliau yra pasirengęs priimti Vakarų pasiūlymą dėl branduolinės programos. Jungtinių Tautų Tarptautinė atominės energetikos agentūra (TATENA) suderėjo planą, pagal kurį Iranas siųstų į užsienį žemai prisodrintą uraną, už kurį mainais gautų labiau prisodrintą branduolinį kurą, tinkamą medicininiams tyrimo reaktoriams. Taip Iranas įrodytų Vakarams, kad jis nesiekia branduolinių ginklų.

REKLAMA

„Mes neturime jokių problemų išsiųsti sodrintą uraną į užsienį“ - per valstybinę televiziją teigė M. Ahmadinejadas.

„Mes teigiame: mes duosime jums 3,5 proc. prisodrintą uraną ir gausime kurą. Gali prireikti nuo 4 iki 5 mėnesių, kol mes gausime kurą. Jei mes siųsime į užsienį savo sodrintą uraną ir jie neduos mūsų reaktoriams iki 20 proc. prisodrinto kuro, tai mes esame pajėgūs pasigaminti jį Irane“ - kalbėjo M. Ahmadinejadas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų