REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokius metodus galima pritaikyti darbe su nuteistaisiais, kad jie, atlikę bausmę, pakartotinai nenusikalstų, apie tai kalbėta apskritojo stalo diskusijoje Kalėjimų departamente.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėjimų departamento, jam pavaldžių įstaigų vadovai kartu su akademikais, mokslininkais bei visuomeninių organizacijų atstovais aptarė socialinio ir psichologinio darbo su nuteistaisiais ateitį, apžvelgė socialinės reabilitacijos kryptis bei prioritetus.

REKLAMA

Mokslininkai ir visuomenės atstovai - Vilniaus pedagoginio universiteto Socialinės komunikacijos instituto direktorė Giedrė Kvieskienė, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios justicijos katedros vedėjas Gintaras Švedas, Mykolo Romerio universiteto Socialinės politikos fakulteto Psichologijos katedros atstovai Alfredas Laurinavičius, Rita Bandzevičienė bei kiti, turintys didelę patirtį teisinės, socialinės partnerystės ir mokslinės veiklos srityse, - pateikė rekomendacijų, pastabų, siūlymų, patarimų, kad socialinis darbas su nuteistaisiais būtų efektyvesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Kalėjimų departamento direktoriaus Sauliaus Vitkūno, šiuo metu Kalėjimų departamentas rengia Nuteistųjų socialinės reabilitacijos veiklos programą, nukreiptą į progresyvių darbo su nuteistaisiais metodų diegimą, kurios vykdymas kompleksiškai su Laisvės atėmimo vietų modernizavimo strategijos įgyvendinimu ir įkalinimo įstaigų atnaujinimu prisidės prie pakartotino nusikalstamo elgesio mažinimo.

Kalėjimų departamentas yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartis su Vilniaus, Mykolo Romerio, Pedagoginiu, Vytauto Didžiojo universitetais, darbo patirtimi dalijasi su Teisės institutu, visuomeninėmis organizacijomis. Kartu rengiami ir vykdomi bendri nuteistųjų užimtumo, socialinės adaptacijos ir integracijos projektai bei programos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų