• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 5 dieną, penktadienį, 18 valandą, į Klaipėdos koncertų salę užsuks „Džiazo traukinys“, kuriuo keliaus Klaipėdos kamerinis orkestras. Kartu su klaipėdiečiais ir jų lyderiu Mindaugu Bačkumi (violončelė) muzikuos Neda Malūnavičiūtė (fleita, vokalas) bei Vytautas Mikeliūnas (smuikas).

REKLAMA
REKLAMA

„Džiazinė programa stipriai praplės orkestro artikuliacines ir interpretacines galimybes, tai nauja pažintis su „kitokia“ muzika neįprasta akademiniam kolektyvui. Ši programa - tai technologinių ribų praplėtimas, tai žanras, kuriame nesame savęs išbandę, tad labai norisi ne tik tai padaryti, bet padaryti profesionaliai ir kokybiškai. Šiam tikslui kviečiame džiazo meistrus, kurie pasidalins patirtimi ir padės mums pasiekti norimų rezultatų. Džiazinė programa sudaryta iš originalių kūrinių, pritaikytų styginių orkestrui ir solistams. Be abejonės, tame bus ir tam tikra džiazinei muzikai būdinga improvizacijų dozė, -“ teigia orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus.

REKLAMA



Mindaugas Bačkus (D. Vasiliauskienės nuotr.)

Muzikavimo emocionalumu išsiskirianti Neda Malūnavičiūtė balsą dažniausiai naudoja kaip lygiavertį ansamblio instrumentą. „Esu labai nediška ir tokią save myliu“, - teigia Neda. „Nedišku“ galima pavadinti ir patį atlikėjos muzikavimą, kuriam būdingas žaismingumas, spontaniškumas bei intymus santūrumas.

Improvizacijos Neda mokėsi pas Vladimirą Čekasiną, fleitos specialybę baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Džiazo scenoje debiutavo 1988 metais su Vladimiro Čekasino vadovaujamu moksleivių džiazo ansambliu. Neda muzikavo beveik su visais Lietuvos džiazo meistrais, dalyvavo ir tarptautiniuose projektuose, koncertavo JAV, pasirodė garsiuose Europos džiazo festivaliuose.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Nedos, klausytojų skonį formuoja žiniasklaida, „dažnas žiūrovas rinktųsi intelektualią laidą, bet eteryje jos tiesiog nėra. "Telikas" pilnas plastmasinės, bevertės muzikos. Tie, kurie negali vaikščioti į koncertus, yra izoliuoti nuo galimybės tobulėti. Vis dėlto norėčiau pasidžiaugti, kad žmonės jau pasiilgsta gyvų ir prasmingų koncertų. Tai liudija pilnos salės žiūrovų, atėjusių pasiklausyti alternatyvių atlikėjų, kurie turi ką pasakyti.“ Didžiausiu savo laimėjimu atlikėja laiko pilną salę žmonių, nepriklausomai nuo salės dydžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Smuikininkas ir aranžuotojas Vytautas Mikeliūnas puikiai žinomas tiek akademinėse, tiek džiazo scenose. Klaipėdos koncertų salėje šis smuikininkas ne kartą grojo kamerinę muziką su Chordos kvartetu, ansambliu Nepaklusnieji ir kt. Džiazo scenose V. Mikeliūnas muzikuoja su įvairiais šalies atlikėjais, kuria džiazines aranžuotes savo vadovaujamam Beduin String Quartet.



Vytautas Mikeliūnas

„Džiazo traukiniu“ vyks ir būgnininkas Arvydas Jofė, pasižymintis nepaprasta energija, subtiliu ir harmoningu akustinių bei elektroninių mušamųjų derinimu. KKS anksčiau jis yra muzikavęs su Lithuanian Jazz Trio.

REKLAMA

Prieš porą metų garso režisierius Gediminas Zujus padarė įrašus Klaipėdos kamerinio orkestro kompaktinei plokštelei „Tobula garsų harmonija“. Šįkart koncerte "Džiazo traukinys“ klaipėdiečių orkestras ir M. Bačkus solo išpildys šio žinomo prodiuserio ir dainų autoriaus kūrinio “Shell” premjerą. O pats G. Zujus, anksčiau nemažai koncertavęs kaip džiazo pianistas, atliks fortepijono partiją.

Koncerto programoje taip pat girdėsime dainas ir pjeses, kurias sukūrė Miles Davis, Thelonious Monk, Quinsy Jones, Chick Corea, Earl Brent& Matt Denni, Erroll Louis Garner ir kt.  Smagios kelionės „Džiazo traukiniu“!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų