• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sužinoję, kad nuo vasario 1 d. paštas nebedirbs šeštadieniais, Panevėžio rajono gyventojai pasišiaušė. Svarstydami, kaip dabar reikės susimokėti už komunalinius mokesčius ar išsiųsti registruotus laiškus, rajone gyvenantys žmonės piktinasi, kad Lietuvos pašto vadovybė sugalvojo būtent šeštadieniais atšaukti paštininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Taupymo sumetimais Lietuvos pašto vadovybė trumpina kaimo paštų darbo laiką, nustatydama penkių darbo dienų paštuose savaitę. Šis sprendimas paštininkams atrodo gana logiškas – jie turės dvi laisvas dienas. Bėda ta, kad pašto klientai, kurie visą savaitę dirba iki penkių ir ilgiau, nebeturės galimybės pasiimti korespondencijos ar išsiųsti laiškų. Mat ištrūkti darbo metu bent valandai gali ne kiekvienas darbuotojas, juo labiau dabar, sunkmečiu, saugantys darbo vietą kaip savo akis.

REKLAMA

„Suprantu, kad reikia taupyti, elektra, šildymas brangiai kainuoja, bet kodėl atsisakoma dirbti būtent šeštadieniais, juk tai vienintelė diena darbo dienomis dirbantiems žmonėms susitvarkyti reikalus pašte“, – piktinosi Dembavos gyventoja Stanislava.

Anot jos, vadovai galėjo leisti paštininkams nedirbti bet kurią kitą dieną, kai darbingi žmonės dirba iki vakaro ir bet kuriuo atveju nesilanko pašto skyriuose.

Dembavietei pritaria ir jos kaimynas Bronius Nuobara. „Blogiau sugalvoti jau turbūt nebuvo įmanoma. Nors manęs paties asmeniškai tai nepalies, tačiau dauguma dirbančių kaimiečių už komunalines paslaugas moka būtent pašte. Dabar reikės mokesčių knygeles ir pinigus patikėti kaimynams, kad šie darbo dienomis sumokėtų už juos, ar važiuoti į miestą, – mąstė vyras. – Jeigu jau sugalvojo taupyti, tai reikėjo pervažiuoti per kaimus ir pasidomėti, paklausinėti gyventojų nuomonės, galų gale atlikti tyrimą, kada kaimiečiams patogiau eiti į pašto skyrių.“

REKLAMA
REKLAMA

Dembavos paštas iki 5 val. dirbo iki 14.30 val., pagal naująjį grafiką jis darbo dienomis dirbs viena valanda ilgiau.

Anot paštininkų, jų padėtis, bent jau pagal turimą naujausią informaciją, neturėtų pasikeisti. Kol kas dauguma jų džiaugiasi gausiantys papildomą laisvą dieną.

Gytautas Nefas didelės bėdos, jog paštas nebedirbs šeštadieniais, taip pat nemato. Anot Dembavoje gyvenančio vyro, jis į paštą užsuka tik registruotus laiškus išsiųsti. „Žinoma, tiems, kas reikalus tvarkydavo tik šeštadieniais, nepasisekė. Galėjo bent jau pirmadienį padaryti ne darbo dieną, bet čia sunku spręsti. Patys vadovai, matyt, geriau žino“, – savo nuomonę išsakė dembavietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reikia keisti apmokėjimą

Berčiūnietė Daiga apie Lietuvos pašto vadovų sprendimą nelinkusi daug diskutuoti. Moterį labiau piktina, kad jų sprendimas paliečia konkrečiai paštininkus. „Tiek dirba, turi tik vieną išeiginę, o negauna normalaus atlyginimo, – mintimis dalijosi moteris. – Dar neaišku, ar sumažindami darbo dienų paštininkams neapkarpys ir jų vargano atlyginimo. Susimokėjau mokesčius už komunalines paslaugas – beveik šešis šimtus litų, o paštininkai gauna vos keliais šimtais daugiau. Ir tai tik tuomet, jei dirba visu etatu. O kaip žinoma, rajone nerasite nė vieno paštininko, dirbančio visu etatu. Kaip tuomet susimokėti mokesčius, pavalgyti, nusipirkti būtiniausių prekių?“

REKLAMA

Anot berčiūnietės, reiktų ne mažinti darbo dienų, o kelti atlyginimus paštininkams.

Berčiūnų pašto skyriaus viršininkė Jolanta Skudžinskienė sakė kol kas nesulaukusi daug pasipiktinusių žmonių. „Gal žmonės dar nematė pranešimų arba pradės skųstis tuomet, kai atėję susimokėti pamatys, kad nebedirba. Iš tiesų kai kuriems žmonėms tikrai nėra labai gerai, kad šeštadieniais nebedirbsime. Tai buvo vienintelė diena, kai galėjo susitvarkyti reikalus po darbo savaitės“, – sakė J.Skudžinskienė.

Vaida REPOVIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų