REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rengiamas Premjero vadovaujamas savaitę truksiantis vizitas į JAV, skirtas Lietuvos Vyriausybės ilgalaikių investicijų politikos skatinimui, darbo susitikimams su potencialiais investuotojais, JAV aukštųjų technologijų bei informacinių technologijų kompanijų vadovais.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus vadovaujama delegacija į JAV išvyks sekmadienį.

Kartu su Vyriausybės vadovu į savaitės trukmės vizitą vyksta finansų ministrė Ingrida Šimonytė, Premjero patarėjai Virgis Valentinavičius ir Mykolas Majauskas, Lietuvos ekonominės plėtros agentūros, Užsienio reikalų ministerijos atstovai. Vašingtone prie delegacijos ketina prisijungti parlamentaras Emanuelis Zingeris.

REKLAMA

Vizito darbotvarkėje planuojama susitikti su "Oracle" prezidentu, CISCO, kompiuterių gamintojų HP, IBM viceprezidentais bei socialinio tinklapio "Facebook" atstovu. Taip pat numatyti susitikimai su investicinės kompanijos "Accel Partners" partneriais, bankų, fondų valdytojais. Susitikimų metu bus kviečiama investuoti Lietuvoje, diegti inovacijas ir technologijas, bendradarbiauti su Lietuvos aukštosiomis mokyklomis ruošiant specialistus, padėti gilinti jų taikomąsias žinias informacinių technologijų srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Amerikiečiams bus pristatytas ilgas sąrašas Lietuvos potencialų aukštųjų technologijų, alternatyvios energijos, biotechnologijos, informacinių technologijų įmonių. Premjeras pakvies "Facebook" kompanijos atstovus išnagrinėti galimybes investuoti ir išnaudoti Lietuvos potencialą, aptars planus steigti šalies atstovybę mokslo ir technologijų parke Silicio slėnyje.

Bankų ir fondų valdytojai bus supažindinami su Lietuvos makroekonominiais rodikliais, ūkio raida ir perspektyvomis, vykdomomis struktūrinėmis reformomis bei viešųjų finansų politika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Kubilius taip pat ketina apsilankyti Kalifornijos Stanfordo universitete, kur aptars galimybes stiprinti bendradarbiavimą tarp universitetų, skaitys pranešimą apie aukštojo mokslo ekonomiką bei aukštojo mokslo reformą Lietuvoje.

Vašingtone Premjeras dalyvaus Maldos pusryčiuose su JAV Kongreso nariais ir kitų valstybių vadovais.

"Lapkričio pabaigoje Premjero vizito Londone rezultatai iš tiesų buvo sėkmingi. Pagal panašų scenarijų rengiamės ir būsimam darbo vizitui Jungtinėse Amerikos Valstijose. Keliame ambicingus tikslus - aktyviai "medžioti" investicijas ir skatinti verslo bendradarbiavimą, suteikti reikiamą informaciją potencialiems investuotojams iš pirmų lūpų, formuoti investicijoms patrauklų įvaizdį, įtvirtinti Lietuvą kaip paslaugų ir inovacijų centrą bei stiprinti ryšius su tarptautiniais investiciniais fondais, kurie aktyviai dalyvauja vertybinių popierių biržose", - sako Premjero patarėjas Mykolas Majauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų