REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naują politinę jėgą buriantis buvęs premjeras Gediminas Vagnorius portalui „Balsas.lt“ šeštadienį prieš prasidedant partijos suvažiavimui, sakė sunkiai įsivaizduojąs darbą vienoje Vyriausybėje su dabartiniu premjeru, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderiu Andriumi Kubiliumi.

REKLAMA
REKLAMA

G. Vagnorius juokavo, su dabartiniu premjeru būtent dėl to ir sutariantis – tokių galimybių esą nelabai mato jie abu. Kartu jis patikino, jog toliau mėgins padėti Vyriausybei teikdamas pasiūlymus. Buvęs premjeras sakė tikįs, jog kuriama politinė jėga viena įtakingiausių šalyje. „Jei būsime kviečiami į valdančiąją koaliciją, tai savo atstovus turėsime ir Vyriausybėje“, – sakė jis.

REKLAMA

Lygindamas dabartinę ekonominę krizę ir prieš dešimtmetį nugriaudėjusios Rusijos krizės padarinius, G. Vagnorius tikino, kad padėtis tuomet buvo sudėtingesnė, tačiau suvaldyta buvo geriau. „Atsistatydinau, kai krizė jau buvo įveikta, valstybė net nebesiskolino, biudžetas buvo subalansuotas“, – tikino jis.

Pasak G. Vagnoriaus, Vyriausybė 1997 m. esą stabilizavo šalies finansus po bankų griūties 1995 metais, užtikrindama valstybės iždo įplaukų išaugimą, sumažindama, o ne padidindama mokesčius. Kaip aiškina politikas, rekordiškai ūgtelėjus ekonomikai, vidutinės algos ir pensijos tada išaugo 30 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak G. Vagnoriaus, TS-LKD turėtų rimtai apsvarstyti A. Kubiliaus gebėjimo toliau vadovauti Vyriausybei klausimą, jei nori tikrai rasti būdų krizei įveikti.

Jis dar kartą griežtai sukritikavo „gąsdinimo politiką“, kurią, anot jo, nuo pat pradžių vykdė A. Kubilius. „Rezultatas – sukelta panika, iš rinkos išstumtas kapitalas“, – sakė jis. Komentuodamas skirtumus tarp savo antikrizinės politikos ir A. Kubiliaus vykdomos politikos, jis tvirtino niekada nieko negąsdinęs ir  nemėginęs sumažinti savo atsakomybę už padarinius, kaip tai esą daro dabartinis premjeras.

Šiuo metu Vilniuje vyksta suvažiavimas, kuriame numatoma sujungti G. Vagnoriaus vadovaujamą Krikščionių konservatorių socialinę sąjungą, Seimo frakciją „Viena Lietuva“ ir Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos skyrius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų