• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asmeninis Elvio Presley gydytojas George Nichopoulos atskleidė, nuo kokių ligų prieš mirtį kentėjo Rokenrolo Karalius. Daktaru Nicku vadinamas medikas savo prisiminimus išguldė knygoje „Karalius ir Daktaras Nickas: kas iš tikrųjų atsitiko Elviui ir man“. Joje gydytojas aiškina, kad 11 metų jo gydytas E.Presley kentėjo nuo begalės rimtų negalavimų, tarp jų ir glaukomos, dėl kurios jis buvo beveik aklas.

REKLAMA
REKLAMA

Muzikantui taip pat buvo diagnozuotas artritas, migrena, padidėjusi širdis, jo kepenys buvo labai prastos būklės, o gaubtinė žarna buvo dvigubai didesnė nei sveiko žmogaus. Jis taip kentė ir vidurių užkietėjimą – kas paaiškina paplitusius gandus, kad Karalius mirė ant klozeto.

REKLAMA

Karalius maždaug 1975-1976 metais. Scanpix nuotr.

Knygoje prisimenamas ir E.Presley vežimas į ligoninę, kai buvo bandoma įstatyti vamzdelį į jo gerklę, tačiau nesėkmingai. „Aš negalėjau pakankamai gerai matyti jo balso stygų, kad įstumčiau vamzdelį. Procedūra ir taip buvo sudėtinga, o aš dar jaučiau spaudimą žinodamas, kad prie mano pirštų galiukų yra vieno geriausio visų laikų dainininko balso stygos“.

„Jo širdis buvo sustojusi. Mes išbandėme skirtingus medikamentus jo širdies stimuliavimui, tačiau nesugebėjome sukurti jokio kraujo spaudimo ar pamatyti širdies plakimo monitoriuje“, - prisimena Daktaras Nickas. Jiems atvykus į ligoninę į Elvio kūną buvo suleista stimuliatorių, tačiau jie niekuo nepadėjo. Rokenrolo Karalius buvo bandomas gaivinti ir elektros šoku, tačiau nebuvo jokių gyvybės ženklų.

REKLAMA
REKLAMA

„Skambesys mano ausyse darėsi vis garsesnis, kai pradėjau suprasti, kad daugiau niekada nebeišgirsiu Elvio kviečiančio mane vardu, - pasakojama knygoje. Galiausiai balsu, kurį pats vos tesugebėjau išgirsti, ištariau bauginančius žodžius: „Užteks. Jo nebėra““.


Manoma, kad 42 metų Preslio širdis sustojo dėl narkotikų, tačiau medikų nuomonėms išsiskyrus jo gydytojas nebuvo apkaltinas žmogžudyste. Paaiškėjo, kad muzikantui Daktaras Nickas buvo skyręs per 10 tūkstančių dozių įvairių narkotikų ir raminamųjų, tačiau pats G. Nichopoulos tvirtino, kad jis stengėsi padėti Elviui įveikti jo priklausomybę narkotikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1979 metais Elvio gerbėjas bandė nužudyti G. Nichopoulos. 1980-aisiais gydytojas buvo pripažintas kaltu dėl per didelių kiekių vaistų skyrimo, tačiau išteisintas dėl neetiško elgesio, kadangi žiuri nusprendė, kad medikastaip elgėsi paisydamas savo paciento interesų. Jo gydytojo licencija buvo sustabdyta trims mėnesiams. Tačiau 1995 metais ji buvo atimta dėl tebesitęsusio per didelių vaistų dozių skyrimo ligoniams. G. Nichopoulos pripažino savo kaltę, tačiau teigė, kad jis taip darė, nes pacientų skausmas „jam per daug rūpėjo“.

Scanpix nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų