REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas nesinaudoja mero fondo lėšomis, nes jau prieš metus yra atsisakęs galimybės steigti mero fondą, kurio lėšos būtų naudojamos reprezentacijai. Dėl to miestas sutaupė 84 tūkst. litų, teigia Kauno savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Vietos savivaldos įstatymą mero fondo dydis nustatomas nedidinant bendrų savivaldybės reprezentacijai skirtų lėšų ir priklauso nuo savivaldybės tarybos narių skaičiaus. Kauno miesto savivaldybės taryba, kurioje yra 41 tarybos narys, mero fondui galėjo skirti kas mėnesį iki trijų vidutinio mėnesio darbo užmokesčio dydžio sumą.

Reprezentavimo fondo lėšos gali būti naudojamos dovanoms, suvenyrams ir gėlėms. Taip pat gali būti dengiamos išlaidos, susijusios su apsilankymu vaikų ikimokyklinėse įstaigose, vaikų, senelių ir invalidų globos įstaigose, mokymo įstaigose, sveikatos apsaugos įstaigose, labdaros ir kultūros renginiuose, šventėse. Iš reprezentacinio fondo gali būti mokamos ir pašalpos asmenims, patyrusiems sužalojimų per stichines nelaimes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų