REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų valstybės biudžete kompensacijoms už valstybės išperkamą žemę, miškus ir vandens telkinius lėšų nenumatyta, todėl pagal antradienį priimtas įstatymo pataisas piniginės kompensacijos, kai sprendimai atkurti nuosavybės teises bus priimti po 2009-ųjų sausio 1-osios, bet iki 2010 m. gruodžio 31 d., bus išmokamos 2011 metais, o kai tokie sprendimai bus priimti po 2011 metų, - kitais kalendoriniais metais nuo sprendimo atkurti nuosavybės teises priėmimo.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Kompensacijų už valstybės išperkamą nekilnojamąjį turtą dydžio, šaltinių, mokėjimo terminų bei tvarkos, taip pat valstybės garantijų ir lengvatų, numatytų Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo pataisoms pritarė 64 parlamentarai, prieš buvo 1, susilaikė 9 Seimo nariai.

Pagal dabartinį įstatymą kompensacijos už žemę, mišką ir vandens telkinius turėjo būti išmokėtos iki 2009 m. sausio 1 d., už išperkamus gyvenamuosius namus, jų dalis, butus turėtų būti išmokėtos iki 2011 m. sausio 1 d., ir pasibaigus šiems terminams skirti valstybės biudžeto lėšų joms mokėti nenumatyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų