REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie Biržų mero ir jį lydinčios kompanijos išvykimą į Baltarusiją Biržų rajono visuomenei nebuvo skelbiama. Buvo atsižvelgta tik į kaimyninės šalies rajono vykdomojo komiteto pirmininko kvietimą.

REKLAMA
REKLAMA

Po Sausio 13 - osios paminėjimo kitą dieną iš Biržų savivaldybės į Baltarusiją tyliai išvyko keturių žmonių delegacija.

REKLAMA

Apie rajono valdžios rengiamą kelionę į kitą valstybę informacija visuomenei nebuvo pateikta nei savivaldybės interneto tinklalapio skyriuje „Naujienos", nei spaudoje.

Delegacija savivaldybės automobiliu į Baltarusiją išvažiavo ketvirtadienį, tačiau apie tai korespondentams informacijos niekas nepateikė. Teiraujantis žinių apie aktualiausias savivaldybės problemas tą dieną tebuvo gaunamas atsakymas, jog savivaldybės vyriausioji ryšių su visuomene specialistė Deimantė Prunskienė darbe bus tik kitą savaitę. Mero Regimanto Ramono rasti ir išgirsti jo nuomonę taip pat nepavykdavo.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį savivaldybėje pasidomėjus, kur yra rajono vadovas R. Ramonas ir ryšių su visuomene specialistė D. Prunskienė, išgirsta, kad jie išvykę į Baltarusiją.

Paaiškėjo, kad merą ir specialistę tarnybiniu rajono mero automobiliu „Hyundai Sonata" išvežė vairuotojas Jonas Sribikė.

Į kompaniją buvo paimta ir privačios kabelinės televizijos „Rygveda" darbuotoja.

Savivaldybės administracijos kanceliarijos vedėja Bronislava Vasiliūninė patvirtino, kad delegacija buvo sudaryta 2010 metų sausio 11 dienos mero potvarkiu „Dėl delegacijos sudarymo".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„...atsižvelgdamas į Baltarusijos Respublikos Nesvyžiaus rajono Vykdomojo komiteto pirmininko kvietimą sudarau Biržų rajono savivaldybės delegaciją 2010 sausio 14 - 16 d. vykti į Nesvyžių dalyvauti Nesvyžiaus rajono įkūrimo 70 - mečio paminėjimo šventiniuose renginiuose ir atstovauti Biržų rajono savivaldybei:

Regimantas Ramonas - savivaldybės meras (delegacijos vadovas) ; Audronė Dambrauskienė (UAB „Rygveda" Biržų KTV vyriausioji redaktorė) ; Deimantė Prunskienė (savivaldybės administracijos Kanceliarijos vyriausioji ryšių su visuomene specialistė)", - rašoma savivaldybės mero R. Ramono potvarkyje.

REKLAMA

Kodėl būtent šie žmonės atstovauja Biržams užsienyje, savivaldybėje sužinoti nepavyko.

„Klauskite paties mero, kai jis sugrįš", - siūlė pečiais gūžčiojantys savivaldybės darbuotojai.

Įsakymus dėl komandiruočių D. Prunskienei ir J. Sribikei bei dėl tarnybinio automobilio panaudojimo parašė savivaldybės administracijos direktorė. Mero (mero pavaduotojo, tarybos narių ir kitų oficialių asmenų) išlaidos kelionėms - rajono vadovo kompetencijos dalykas.

Kam daugiau mero potvarkiu apmokėtos kelionės išlaidos, savivaldybėje sužinoti nepavyko.

Alfreda Gudienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų