REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nerimta straipsnį pradėti klausimu, geriau jį klausimu pabaigti. Bet aš nežinau, nei kaip tai prasidėjo, nei kada tai pasibaigs, todėl neturiu kitos išeities kaip klausti Jūsų:

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl visame pasaulyje (išskyrus kelias Afrikos gentis, kur vyrai pjaustosi arba aukštai šokinėja) moterys puošiasi ir visaip gražinasi, kad patiktų vyrams ir kodėl, nors LR Konstitucijoje aiškiai parašyta „Valdžios įstaigos tarnauja žmonėms“, mes lankstomės prieš valdžią, padlaižiaujam jiems ir stovim galvas nuleidę, kol jie - visai nepanašūs į tarnus - išdidžiai nurodinėja, kaip mes turime gyventi, ką garbinti ir net kuo tikėti?

REKLAMA

Nejaugi tik tiek žmogus – homo sapiens - pasiekė, praėjęs visą ilgą evoliucijos kelią? Pasiekė tai, kas kardinaliai skiria jį nuo protėvių: patinėliai nebevilioja patelių ir gaujos vadas nebesirūpina savo gaujos nariais. Žmonių pasaulyje viskas apsivertė aukštyn kojom – čia moterys stengiasi patikti vyrams, o paprasti žmonės aukoja aukas ir šlovina valdžią.

Nieko neliko, nei vyrų – patinėlių, pasidabinusių ryškiom plunksnom ar ilgais karčiais, nebeliko giesmių per naktis, dvikovų, net pagarbos. Moterys bėgioja po grožio salonus, suvalgo pora salotų lapų per dieną, dažosi galvos plaukus, depiliuojasi kūno plaukus, kaitinasi soliariumuose ir visa tai tam, kad atkreiptų vyrų dėmesį, bet po to laukia dar didesnis darbas, kad tą dėmesį išlaikytų. Kai tuo metu vyrai, apsirengę mažiausiai penkerius metus nevalytą kostiumą, didžiuodamiesi tuo, kad šiandien nusiskuto, o jei nenusiskuto, reiškia augina madingą barzdelę, vertina moterį kaip prekę: ar ne per stora, ar ne per trumpos kojos, ne kreivi dantys.  Ką gi, dėl to kaltos abi pusės. Moterys tai leidžia, o vyrai, seniai pamiršę, kad jų darbas sumedžioti ir namo parnešti grobį, dabar medžioja grobį medžiojančias moteris. Kartais tuo grobiu tampa patys. Bet, kaip visada, dėl to kaltos abi pusės.

REKLAMA
REKLAMA

Bet mūsų kreivų veidrodžių karalystėje valdžia niekada nebūna kalta. Dėl paprasto Lietuvos piliečio ir valdžios santykių absurdiškumo nekaltas niekas. Tiesiog taip yra. Mes juos išrenkam ir jiems meldžiamės.

Kažkada vienas politologas savo komentare pasiūlė visiems, nepatenkintiems konkrečiu politiko sprendimu, skambinti jo sekretorei ir pareikšti pretenzijas arba užsirašyti į priėmimą. Jūs nustebsit, kiek pasipiktinusių mūsų šalies gyventojų laiškų gavo politologas (ne politikas!), dėl  to, kad drįso nurodyti sekretorės telefono numerį ir drumsti Dievo vietininko žemėje ramybę. Manau, politiko sekretorė nesulaukė nei vieno skambučio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvių tauta vadinama pavyduolių tauta. Bet kaip pavydus žmogus gali garbinti už save galingesnį? Pasirodo, gali. Jis jį tyliai keikia, vadina vagimi, kaltina visomis pasaulio nuodėmėmis, bet sutikęs puola prie kojų. Ir kuo didesnis tylus pavydas, tuo valdžios žmogus garsiau garbinamas viešai.

Kažkada gyvenau tame pačiame bendrabutyje su dukart eks. premjeru G. Vagnoriumi. Vaikščiojo abu su žmona tokie kuklūs su akinukais. Kiek jis aukštai kilo ir kiek žemai krito, jis tas pats kuklus berniukas iš bendrabučio, gal geresnis už mus kurioje nors srityje, bet mes tikrai lenkiame jį net keliose kitose srityse.

REKLAMA

Tad nebepavydėkite jiems, nes jie mūsų tarnai. Bet reikalaukite, kad už tai, kad ėjome ir už juos balsavome, kad patikėjome jiems savo ir visos Lietuvos likimą, už tai, kad jie gauna nemažus pinigus, turi neblogą tarnybą, padėjėjus ir automobilius, atidirbtų mums sąžiningai ir uoliai.

Kad nereikėtų keletą savaičių iš eilės skambinti į priimamąjį ir maldauti darbuotojos, ar Seimo, ar Europarlamento narys teiksis skirti bent 10 min., o jei teikiasi, einame linkčiodami ir tokie be galo dėkingi, nes yra už ką, juk ne kiekvienas iš mūsų gali pasigirti matęs gyvą Seimo narį.

REKLAMA

O turėtumėte užeiti ir sužinoti, kada mūsų išrinktasis turi būti savo priimamajame, kodėl jo nėra nurodytu laiku ir pranešti Seimo pirmininkui, kad, deja, savo algos jis neužsidirba.

Kontroliuokit juos, reikalaukit ir bauskit, nes jie Jūsų tarnai. Ir tik Jūsų dėka šiuo sunkiu laiku jie ketverius metus turės gerai apmokama darbą, tad tegu jį dirba bent jau sąžiningai.

Rita Naudužienė yra Naujosios Sąjungos narė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų