REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinio padalinys nepritaria didesnių, nei stovėję iki karo pastatų statybai Klaipėdos senamiestyje ir siūlo laikytis ikikarinio senamiesčio užstatymo proporcijų ir stiliaus.

REKLAMA
REKLAMA

Buvusio “Baltijos“ kino teatro pastato Žvejų g. 3 savininkai šiauliečiai UAB "Fisanta“ jau ketvirtą kartą bando gauti nuolatinės Klaipėdos miesto statybos komisijos pritarimą šioje vietoje pastatyti aukštesnį ir 2 200 kubiniais metrais didesnį nei buvo pastatą.

REKLAMA

Ikikarinis pastatas buvo maždaug 5 600 kub. m tūrio, po karo išliko beveik toks pats, tuo tarpu statytojai dabar projektuoja žymiai didesnius ir aukštesnius apie 7 800 kub. m tūrio svečių namus.

KPD Klaipėdos teritorinio padalinys taip pat atkreipia dėmesį, kad per kelerius pastaruosius metus Žvejų gatvė Klaipėdos senamiestyje palei Danės krantinę jau yra sudarkyta užstatant senamiesčiui nebūdingais naujais, iki karo čia nestovėjusiais didžiuliais pastatais. Agresyvių formų ir spalvų stiliniai ir betoniniai naujadarai Danės upės pakrantėje užgožė senuosius raudonų plytų sandėlius, užstojo senamiesčio vaizdą nuo miesto centro.

Paveldosaugininkai siūlo buvusio "Baltijos“ kino teatro savininkams ir projekto autorei atsisakyti papildomo tūrio bei aukščio ir naujo pastato formas bei stilių pritaikyti prie Klaipėdos senamiesčio charakterio.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų