REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo metų pradžios įsigaliojus dar praėjusiais metais valdančiosios daugumos priimtiems Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įstatymo pataisoms, Seimo opozicijos lyderis, frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Valentinas Mazuronis kviečia premjerą pirmajam parodyti sąmoningumą ir avansu sumokėti už natūra gautas pajamas.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad po darbo važiuodamas namo ar iš namų į darbą, Vyriausybės vadovas, naudodamasis automobiliu asmeniniais tikslais, gauna pajamas natūra ir už jas pats pirmasis turėtų sumokėti naują mokestį. „Mercedes“ mašina nebloga, jos rinkos kaina nemaža, tad ir mokestis gerokai papildytų kiaurą valstybės kišenę. Prieš absurdiškus įstatymus aukščiausi šalies vadovai turi būti lygesni, nes ne be jų pritarimo tokie įstatymai atsiranda“, - pranešime spaudai cituojamas V. Mazuronis.

REKLAMA

Vadovaujantis pakeistu GPM įstatymu, už šiais metais bet kokias natūra gautas pajamas šalies gyventojai privalės sumokėti nustatytą mokestį.

Politiko teigimu, vadovaujantis tokiomis absurdiškomis GPM nuostatomis, galima natūra gautoms pajamoms priskirti ir vakarienę pas kaimyną po bendros talkos. „Nes ir maistą juk galima prilyginti natūra gautoms pajamoms“, - kalbėjo Seimo opozicijos lyderis V. Mazuronis.

„Tvarkiečio“ teigimu, absurdiškas GPM įstatymo nuostatas būtina nedelsiant pakeisti. „Mūsų frakcija kitą savaitę prasidėsiančioje Seimo sesijoje siūlys šio įstatymo pataisas ir reikalaus, kad jos būtų svarstomos skubos tvarka“, - sakė parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų