• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo metų pradžios pasikeitusi pensijų ir kompensacijų pristatymo tvarka, Seimo socialdemokratų nuomone, gali priversti pensininkus tapti bankų ir nusikaltėlių įkaitais.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų partijos frakcija pastebi, kad siūlė Seimo nariams nekeisti tuo metu galiojusios tvarkos, tačiau balsų dauguma nuspręsta leisti pensijų pristatymo tvarką nustatyti Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai.

REKLAMA

"Patvirtinta nauja tvarka, kuria remiantis nuo 2010 m. sausio 1 d. ar vėlesnės datos paskirtos pensijos ir kompensacijos pervedamos tik į gavėjų sąskaitas bankuose. Nors ši nuostata netaikoma gavėjams, kurie yra netekę 75-100 procentų darbingumo (I grupės invalidai), tačiau senatvės pensijas gaunantys žmonės iš to naudos neturės. Pensininkai privalės patys vykti į artimiausią banką atsiimti sau priklausančių išmokų. Vyresnio amžiaus žmogui tai sudarys nepatogumų", - įsitikinęs LSDP frakcijos seniūnas A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, žmonės skubinami pasirinkti banką, o bankininkai jau trina rankomis, nes nuo pensijų ir jiems "nubyrės".

"Yra ir dar viena problema. Sunkmečiu pablogėjus kriminogeninei situacijai, gali padaugėti ir pensininkų užpuolimų. Juk atokiose kaimo vietovėse prisišaukti pagalbą sudėtinga, tad pensijų pristatymą į namus galima laikyti savotiška prevencija", - mano A. Butkevičius.

Frakcijos seniūno nuomone, ministro Donato Jankausko pažadai ir "Sodros" valdybos veiksmai prasilenkia, o nukenčia, kaip visuomet, silpniausieji - šiuo atveju pensininkai.

"Priimant įstatymą ministras akcentavo pasirinkimo galimybę. Deja, vienas tik žada pensininkų neskriausti, tačiau nekliudo kitam pensininkus paversti bankų ir nusikaltėlių įkaitais. Socialinių išmokų gavėjai vėl tyliai maustomi", - sako A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų