• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu daugėja atvejų, kai įkalinimo įstaigose nuteistieji fiziškai pasipriešina pareigūnams ar juos įžeidinėja necenzūriniais žodžiais. Kalėjimų atstovai įspėja, kad tokiems asmenims nuolaidžiaujama nebus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša Kalėjimų departamentas, antradienio rytą Marijampolės pataisos namuose dviem pareigūnams užėjus į drausmės grupės gyvenamąsias patalpas, vienam iš jų pasipriešino nuteistasis, kuris slėpė telefoną. Vyriškis prižiūrėtojui užšoko ant nugaros, išmušė iš rankų paimtą telefoną bei stūmė į šoną. Kiti patalpoje esantys nuteistieji pradėjo triukšmauti. Prižiūrėtojams pavyko suvaldyti konfliktinę situaciją.

REKLAMA

Gruodžio 20-ąją Kybartų pataisos namuose atliekantis bausmę anksčiau 7 kartus teistas vyras prieš pareikalavusį nutraukti neteisėtus veiksmus pareigūną panaudojo fizinį smurtą - sudavė stiprų smūgį ranka į krūtinės sritį.

Gruodžio 8-ąją Kaišiadorių rajono apylinkės teismas dar 6 mėnesiams pratęsė įkalinimo laiką Pravieniškių 3-iuosiuose pataisos namuose atliekančiam bausmę nuteistajam. Jis prižiūrėtoją buvo išvadinęs necenzūriniais žodžiais.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojas Remigijus Gliaudelis, vertindamas šiuos atvejus, sako palaikąs laisvės atėmimo vietų vadovų poziciją, jog neturi būti nuolaidžiaujama nuteistųjų neteisėtiems veiksmams, ypač fiziniam pasipriešinimui ir pareigūnų įžeidinėjimui.

"Bus išnagrinėtas kiekvienas atvejis, susijęs su pasipriešinimu pareigūnui ar kitokiu nuteistųjų ir suimtųjų netinkamu elgesiu. Baudžiamasis kodeksas galioja ir jau nuteistam asmeniui. Kalėjimų departamentas teikia ir teiks reikiamą pagalbą pavaldžioms įstaigoms, kad nuteistųjų ar suimtųjų neteisėti veiksmai personalo atžvilgiu susilauktų tinkamo "įvertinimo". Dažniausiai už tokius neteisėtus veiksmus nusikaltusiam asmeniui yra pratęsiamas bausmės atlikimo laikas", - sako R. Gliaudelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per vienuolika 2009 metų mėnesių laisvės atėmimo vietose užregistruotos 6 nusikalstamos veikos dėl pasipriešinimo pareigūnui ir 2 nusikalstamos veikos dėl prižiūrėtojų įžeidimo.

Šiuo metu Lietuvos laisvės atėmimo vietose yra 8 tūkst. 619 suimtųjų ir nuteistųjų (7 tūkst. 439 nuteisti asmenys ir 1 tūkst. 180 suimtųjų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų