• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bažnyčios atstovų nesusikalbėjimas sukliudė pašventinti naująją Vilniaus 2-ųjų pataisos namų koplyčią.

REKLAMA
REKLAMA

Koplyčią šventinti ir šv.Mišias aukoti turėjęs Vilniaus arkivyskupas kardinolas Audrys Juozas Bačkis ketvirtadienį į ceremoniją neatvyko.

REKLAMA

Kaip BNS informavo Vilniaus arkivyskupijos kurija, to priežastis - pataisos namų kapeliono bei kardinolo nesusikalbėjimas.

"Kapelionas paprašė perkelti renginį vėliau, nes norėjo geriau pasiruošti, įsikurti. Tai buvo perduota kardinolui. Tačiau jie nesusigaudė atsakyme ir suorganizavo vakar. Kardinolas, aišku, būtų būtinai nuvažiavęs, bet jis tiesiog nežinojo. Tai grynas nesusipratimas", - sakė kurijos sekretorė sesuo Aldona.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, kitą kardinolo A.J.Bačkio apsilankymą pataisos namuose planuojama surengti balandžio pradžioje.

Naujoji koplyčia įkurta rekonstruotuose pastatuose Rasų gatvėje, į kuriuos praėjusių metų gruodžio mėnesį persikėlė pataisos namai.

Daugiau nei vienuolika metų nuteistųjų dvasines reikmes tenkinusi senoji katalikų koplyčia, pataisos įstaigoje bausmę atliekančių nuteistųjų rankomis įrengta Jėzaus Širdies bažnyčioje, atiteko Vilniaus arkivyskupijai. Nuo šiol minėti maldos namai bus atviri Vilniaus gyventojams bei svečiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Barokinė Jėzaus Širdies bažnyčia yra vieninteliai Lietuvoje centriškos kompozicijos, graikiško kryžiaus plano maldos namai.

1717 metais pašventinta bažnyčia (architektas J.Pola) išaugo greta Vizitiečių moterų vienuolyno, čia įsikūrusio 1694 metais, ir sudarė su juo vieningą ansamblį.

Jėzaus Širdies bažnyčioje yra lankęsi Lenkijos karalius ir Lietuvos didysis kunigaikštis Augustas II bei paskutinis Žečpospolitos valdovas Stanislovas Augustas.

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų