REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taip, tu myli savo mamą, bet dažniausiai viskas, ką ji daro priverčia tave norėti tiesiog klykti! Nepriklausomai nuo mūsų amžiaus, joms, mes visada išliksime vaikais.

REKLAMA
REKLAMA

Bėgant metams tikimės, jog ji pagaliau supras, kad suaugome, tačiau jei esi paauglys/-ė, o gal studentas/-ė kvailų konfliktų dažnai išvengti nepavyksta. Tad prieš prarandant savitvardą giliai įkvėpk ir naudokis šiais patarimais!

REKLAMA

Pirmoje dalyje „Balsas.lt/Jaunimas“ pateikia pirmuosius 8 būdus, kaip pagerinti santykius su mama!

Bendrauk

1.  Stenkis statyti gerus tarpusavio santykius. Apgalvok ir planuok šeimos pramogas, ir tai, ką smagaus galite kartu nuveikti. Tai padės lengviau bendrauti su mama, kai nesimatote akis į akį. Jums bus lengviau suderinti savo skirtingas nuomones, jei nežiūrėsite viena į kitą kaip į priešą.

2.  Spręsdama problemas keisk požiūrį į jas. Stenkis rasti sprendimą, kuris tiktu abiems, išvengiant manymo, jog yra tik laimėtojai ir nevykėliai. Nesistenk žaisti žaidimo „viskas arba nieko“. Jei ji neleidžia išvykti savaitei kažkur su draugais, susitark, kad grįši anksčiau arba, kad nuolat informuosi, kaip tau sekasi.

REKLAMA
REKLAMA

3.  Nesakyk: „Mano draugams tai leidžia, o kodėl aš negaliu?“ Vietoje to, kad rodydama kaprizus elgsiesi tik dar nemandagiau, geriau parodyk mamai, dėl ko esi nusipelniusi tam tikrų privilegijų.

4.  Galvok, ką ir kaip sakai. Vietoje „Tu man niekada neleidi...“, padėk jai lėtai susitaikyti vartodama „aš“ skatinamuosius sakinius, pavyzdžiui, „Aš norėčiau...“. Gal „išloši“ mažiau, bet į tave po truputį pradės žiūrėti kaip į atsakingą asmenį.

5.  Rodyk pagarbą savo mamai. Nesvarbu, kaip smarkiai esi susinervinusi, išvenk prasivardžiavimo ir šiurkštaus elgesio. Gerinant santykius „smūgis žemiau diržo“ taktika nepadės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6.  Pasirink tinkamą laiką derinant reikalus su ja. Jei tavo mama blogos nuotaikos, turėjo labai blogą dieną, ar atrodo pavargusi, sudėtingos diskusijos geriau su ja net nepradėk. Jei turi su ja pasikalbėti apie kažką svarbaus, išsirink laiką, kai tai padaryti naudingai galėsite abi.

7.  Nekaltink ir nebūk nusistačiusi neigiamai prieš mamą kai esi nusiminusi. Nori jai įrodyti, kad esi brandi? Tavo brandumą rodo, kaip bandai susitvarkyti su tam tikromis situacijomis. Piktai rėkiant iš kambario: „Tu tiesiog nesupranti! Aš tavęs nekenčiu!“, tu tik įrodysi, jog te sugebi iškelti vaikiškas peštynes. Kalbėkis su ja mandagiai, ramiai ir jei jauti, kad pokalbis pradeda „virti“ – padaryk pauzę.

8.  Nesielk specialiai taip, kad išprovokuotum ją. Taip, tu gali jaustis pikta kelias minutes, bet šansų, kad piktybinės provokacijos padės – nėra. Ji į tai reaguos tik dar labiau sumažinant tavo laisves.



www.teentag.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų