• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio vakarą Vilniuje turėjusios vykti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Didžiosios taurės turnyro antrojo etapo rungtynės tarp Vilniaus „Sakalų“ ir Vilniaus „Perlo“ klubų buvo nukeltos.

REKLAMA
REKLAMA

„Perlo“ komanda atsisakė žaisti, nes „Ekinstos“ sporto salėje oro temperatūra siekia vos 14 laipsnių šilumos. Pagal reikalavimus salėje turi būti ne mažiau nei 16 laipsnių šilumos.

REKLAMA

Šiuo sprendimu labiausiai nepatenkinti buvo „Sakalų“ krepšininkai, kurie keliaudami į persirengimo kambarį replikavo: „Normali temperatūra yra. Keturiolika laipsnių – šilta. Mes prie aštuonių treniruojamės“.

Rungtynės perkeltos į sausio 2 dieną ir jos veikiausiai vyks „Perlo“ salėje.

Praėjusį sezoną analogiškoje situacijoje buvo atsidūręs tuomet NKL pirmenybėse rungtyniavęs Utenos „Juventus LKSK“ klubas, tačiau uteniškių priekaištų nei „Sakalų“ vadovybė, nei rungtynių komisaras tuokart nepaisė ir rungtynės buvo žaidžiamos.

REKLAMA
REKLAMA

„Nusprendėme nežaisti šių rungtynių, nes labai šalta salėje. Termometras rodė 14 laipsnių, nes šildymo krosnelė stovėjo po termometru. Kalbant iš burnos kilo garai. Tikrai buvo šalta. Atsisakėme rungtyniauti ne todėl, kad bijome ar kažką, o todėl, jog yra didelė traumų tikimybė.

Mūsų komandą sudaro jauni žaidėjai, mes žaidžiame ketvirtas rungtynes per pastarąsias septynias dienas. Ir taip jau raumenys yra pavargę. Tokiomis sąlygomis normaliai žaisti neįmanoma. Federacija žinojo šią problemą ir dar vakar bendravo su „Sakalų“ vadovais. Mes patys siūlėme žaisti pas mus, bet jie teigė, jog salėje bus pakankamai šilta. Deja, taip neįvyko“, – kalbėjo „Perlo“ direktorius Giedrius Aidietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Juokingai visa tai atrodo. Ponas Aidietis buvo atsinešęs FIBA reglamentą, kur yra rekomenduojama oro temperatūra 15-16 laipsnių, tačiau tik rekomenduojama. Jie Alytuje žaidė esant 12 laipsnių šilumos, o čia atsisakė rungtyniauti esant 14. Manau, jog tai buvo išankstinis klubo nusistatymas, nes jie jau buvo paruošę rekomendacinį pasiūlymą, kad jeigu nebus 16 laipsni, jie nežais.

 Aš sakiau, kad jeigu norint galite pasiimti techninę pergalę ir sėkmės jums toliau kopiant. Tiesiog tai buvo vieno žmogaus principai. Visi komandos žaidėjai buvo už tai, jog sužaisti rungtynes, tačiau direktorius priėmė savo sprendimą.

Mes buvome pasiruošę atiduoti pergalę jiems ir aš tai savo vyrams siūliau bei buvau už šią idėją, tačiau jie nusprendė neatiduoti pergalės varžovams ir sužaisti kitą kartą“, – pasakojo „Sakalų“ vyriausiasis treneris Erikas Kučiauskas.



Edgaras Pulkovskis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų