REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune į tarybos posėdį einančius miesto politikus antradienio rytą pasitiko daugiau kaip 100 protestuotojų , surengusių mitingą prie miesto savivaldybės centrinių rūmų.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno 2-osios klinikinės ligoninės darbuotojai, kai kurie ant paltų užsivilkę baltus chalatus, pasisakė prieš miesto savivaldybės ketinimą sujungti dvi jai priklausančias ligonines. Nuostata tai padaryti yra užfiksuota Sveikatos apsaugos ministerijos parengtame gydymo įstaigų restruktūrizavimo plane, kuriam gruodžio 7-ąją pritarė Vyriausybė.

REKLAMA

"Mere, pasakykite, kieno užsakymą vykdote", "T. Jankauskas+kolektyvas lygu jėga" - skelbė ligoninės darbuotojų rankose laikomi plakatai.

Kai kurie miesto tarybos nariai išnaudojo progą pasireklamuoti mitingo fone, pažerdami įvairių kaltinimų valdančiajai Tėvynės sąjungai- Lietuvos krikščionims demokratams bei asmeniškai miesto merui Andriui Kupčinskui.

ELTA primena, kad meras yra žadėjęs išreikalauti iš 2-osios ligoninės direktoriaus Tautvydo Jankausko gydymo įstaigos patirtus nuostolius dėl bylinėjimosi su buvusia šios ligoninės direktoriaus pavaduotoja Rita Banevičiene. Iš ligoninės R. Banevičienei priteista per 150 tūkst. litų. Kauno savivaldybės vadovas A. Kupčinskas viešai yra pareiškęs, kad tuos nuostolius atlygintų ne ligoninės kasa, o net du kartus savo pavaduotoją sugebėjęs atleisti iš darbo T. Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Miesto taryba antradienį turėjo svarstyti Kauno 2-osios klinikinės ligoninės prijungimo prie Raudonojo Kryžiaus ligoninės sprendimo projektą, tačiau kilus 2-osios klinikinės ligoninės darbuotojų nepasitenkinimui, svarstymas atidėtas kitiems metams.

Kauno meras, Eltos paprašytas pakomentuoti problemą, po mitingo pasakė: "Vyriausybės nutarimas dėl sujungimo yra priimtas, ir mes nusiteikę įsteigti bendrą Kauno miesto ligoninę. Greičiausiai eisime sujungimo būdu, nors vienos ligoninės prijungimas prie kitos leistų neįteikti darbuotojams perspėjimo dėl atleidimo iš darbo. Sujungiant sudarius naują juridinį vienetą, žmonės bus priimami nauja tvarka", - sakė meras A. Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, tas klausimas niekam nėra netikėtas. Pusę metų apie tai diskutuota ir skaičiuota Sveikatos apsaugos ministerijoje. Ministerijos pradinė pozicija, prisimena meras, buvo Raudonojo Kryžiaus ligoninę prijungti prie klinikų, tačiau savivaldybė su tuo nesutiko. "Tada ministerija paprašė mūsų pateikti savo variantą. Gal logiškiau būtų sujungti į vieną darinį visas tris mieste esančias savarankiškas ligonines, prie jau minėtų dviejų - ir apskrities ligoninę. Bet pagal ministerijos planus ji išlieka savarankiška, o savivaldybei leista pačiai nuspręsti, kaip elgtis su jai pavaldžiomis gydymo įstaigomis", - sakė meras.

REKLAMA

Daugiau kaip prieš 10 metų, primena ELTA, tiek viena, tiek kita ligoninė, dėl kurių dabar ginčijamasi, buvo apylygės, tačiau vėliau prie 2-osios ligoninės prijungus Infekcinę, odos ir Veneros ligų ligoninę bei P. Mažylio gimdymo namus, ji tapo gerokai didesnė už Raudonojo Kryžiaus klinikinę ligoninę (RKKL). Per dešimtmetį vykdant įvairias reformas RKKL turėtų lovų skaičius sumažėjo perpus. Dabar jų yra tik per 300.

Nė viena iš mitingo metu Eltos kalbintų 2-osios klinikinės ligoninės medikių nepatvirtino, jog gavo kokį nors dokumentą apie atleidimą iš darbo. Tačiau pora iš jų tikino jau išgyvenusios panašią reorganizaciją, nes anksčiau dirbo savarankiškoje infekcinėje ligoninėje. Prijungus ją prie 2-osios klinikinės ligoninės medikės prarado dalį atlyginimo priedų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų