REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos politikai juokauja, kad miestui reikėtų skelbti autonomiją, mat centrinės valdžios primetama nauja tvarka dėl karšto vandens tiekimo visiškai netinka uostamiesčiui.

REKLAMA
REKLAMA

Kitą savaitę Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija turėtų patvirtinti naujus karšto vandens įkainius, kurie įsigaliotų nuo balandžio 1-osios. Naujovių imtis reikia dėl Seimo priimtų teisės aktų.

REKLAMA

Pagal primetamą tvarką klaipėdiečiams būtų priverstinai parenkamas karšto vandens tiekėjas - AB "Klaipėdos energija". Ši bendrovė taptų tarpininke, todėl brangtų ir paslauga.

Naujovės esmė - visi klaipėdiečiai turėtų mokėti vienodai, nes būtų nustatyta pastovi vieno kubinio metro karšto vandens kaina ir kintantis vadinamojo gyvatuko mokestis. Vietoje dabar mokamų 12 litų karšto vandens kubinis metras pabrangtų iki 16 litų. "Gyvatuko" mokestis išaugtų net 60 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, padidėtų ir skaitiklių aptarnavimo mokestis: vietoje dabar mokamų 2 litų tektų pakloti 7 litus. Priežastis - kiekviename daugiabutyje reikėtų įrengti atitinkamą prietaisų nuotolinio nuskaitymo įrangą, kuri daug kainuoja. Gyventojams tiesiog nebereikėtų patiems nurašyti skaitiklių parodymų, kurie būtų nuskaičiuojami automatiškai.

Uostamiesčio vadovai piktinosi, kad naujoji tvarka parengta prasilenkiant su logika. Dabar vandenį pašildymui tiekia bendrovė "Klaipėdos vanduo", o "Klaipėdos energija" tiekia energiją vandeniui pašildyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Mūsų mieste tvarka yra gera, o kituose miestuose yra nesutvarkyta karšto vandens tiekimo sistema, ją norima sureguliuoti. Gyventojai gali nuspręsti, kad nori likti prie senosios tvarkos. Tačiau tam reikia gyventojų susirinkimo. Kažkokia nesąmonė, nes paprastai susirinkimai rengiami, kai norima ką nors keisti, o ne atvirkščiai. Tačiau mes mėginsime apginti gyventojus ir "ant ledo" jų su karštu vandeniu nepaliksime", - tvirtino Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius, kuris neatmetė galimybės, kad savivaldybė bylinėsis dėl primetamos tvarkos.

Tad tie gyventojai, kurie nenori, kad karštas vanduo pabrangtų, turi iki kovo 1-osios taip ir nuspręsti susirinkime. Tie, kurie nieko nedarys, priverstinai turės naudotis "Klaipėdos energijos", kaip naujosios karšto vandens tiekėjos, paslaugomis ir vadovautis naująja tvarka.

Denisas NIKITENKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų